„Krepšinis be sienų“ prestižinėje stovykloje dalyvavo atstovai iš Lietuvos

„Krepšinis be sienų“ prestižinėje stovykloje dalyvavo atstovai iš Lietuvos

LKF nuotr.

NBA ir FIBA organizuojamoje prestižinėje „Krepšinis be sienų“ („Basketball Without Borders“) stovykloje, vykusioje Italijoje dalyvavo ir du atstovai iš Lietuvos – Kauno „Žalgirio“ sistemos žaidėjai Petras Padegimas ir Šiaulių garbę ginanti Brigita Rimkevičiūtė.



„Ši stovykla man buvo nauja patirtis, nes dar nebuvo tekę varžytis su stipriausiais Europos bendraamžiais iš įvairių šalių. Manau, kad tai man suteikė daug naudos ir patirties, kuri tikrai pravers ateityje. Taip pat, stovykloje buvo vieni iš geriausių pasaulio trenerių, iš kurių galėjome mokytis įvairių gudrybių. Tikrai nepamirštama patirtis bei labai džiaugiuosi, jog man buvo suteikta galimybė ten dalyvauti“, – mintimis dalijosi P. Padegimas.

Stovykloje dalyvavo 62 vaikinai ir 24 merginos, o patarimus jauniesiems krepšininkams dalijo Kemba Walkeris, Danilo Gallinari, Terance’as Mannas bei Tayloras Jenkinsas.

„Treniruotės tikrai aukšto lygio, tad stengdavausi pasiimti viską, ką tik galiu iš įžymių ir daug mačiusių trenerių bei žaidėjų. Iš pradžių buvo šiek tiek jauduliuko ir ne viskas pavykdavo, taip kaip norėjau, tačiau vėliau įsivažiavau ir tikrai gavau daug patirties. Už aikštelės ribų taip pat buvo įdomu ir smagu susipažinti su kitomis merginomis iš įvairių šalių. Kai nesitreniruodavome dažniausiai žaisdavome kortomis ar vaizdo žaidimus, tad tikrai linksmai praleisdavome laiką ir už aikštelės ribų. Esu labai dėkinga jog mane pakvietė į šią stovyklą, tai tikrai buvo nuostabi patirtis, o prisiminimai – neįkainojami“, – įspūdžius iš stovyklos pasakojo B. Rimkevičiūtė.


Pirmoji „Krepšinis be sienų“ stovykla buvo surengta 2001 metais.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: