JAV ir Lietuvos diplomatinių santykių šimtmečio proga JAV ambasadoriaus vizitas LKF

JAV ir Lietuvos diplomatinių santykių šimtmečio proga JAV ambasadoriaus vizitas LKF

LKF nuotr.

Praėjusį ketvirtadienį Lietuvos krepšinio federacijoje (LKF) svečiavosi JAV ambasados Lietuvoje vadovas ponas Robertas S. Gilchristas.



Simboliška, kad vizitas, skirtas Lietuvos ir Jungtinių Amerikos Valstijų diplomatinių santykių šimtmečio pažymėjimui, sutapo ir su Lietuvos krepšinio šimtmečio minėjimu.

Vizito metu p. Gilchristas aplankė „Lietuvos krepšinio namuose“ esančią krepšinio šimtmečio ekspoziciją ir bendravo su LKF vadovais, prezidentu Vydu Gedvilu ir generaliniu sekretoriumi Mindaugu Balčiūnu.

„1922-ieji – ne tik diplomatinių santykių pradžia, bet ir Lietuvos krepšinio, kurį atvežė amerikiečiai, pradžia, – pažymėjo JAV ambasadorius. – Jaučiausi įkvėptas, lankydamas muziejų ir matydamas Lietuvos laimėjimus krepšinio aikštelėje. Žinau, kad bus dar daugiau pergalių ir dar daugiau sėkmingo bendradarbiavimo tarp Jungtinių Valstijų ir Lietuvos.“


„Lietuvos krepšinio istorijos pradžioje mums būtent Lietuvos išeiviai iš Amerikos padėjo iškovoti labai svarbias pergales Europos čempionate, du kartus tapome Europos čempionais, – kalbėjo LKF prezidentas Vydas Gedvilas. – Ta draugystė ir dabar tęsiasi. Daug mūsų žaidėjų žaidžia JAV, turime daug emigrantų, džiaugiamės, kad vaikai emigracijoje žaidžia krepšinį ir atstovauja Lietuvai įvairaus amžiaus rinktinėse.“

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: