Įspūdingas trijulių savaitgalis: 3×3 lyga Marijampolėje, turnyras Mongolijoje ir U17 rinktinių kova dėl Europos čempionato

Įspūdingas trijulių savaitgalis: 3×3 lyga Marijampolėje, turnyras Mongolijoje ir U17 rinktinių kova dėl Europos čempionato

3×3 krepšinio asociacijos nuotr.

Šį savaitgalį (rugpjūčio 6-7 d.) Marijampolė taps Lietuvos 3×3 krepšinio sostine.



Suvalkijos širdyje tiek šeštadienį, tiek sekmadienį į aikštelę žengs geriausios Lietuvos trijulių krepšinio komandos, kurios varžysis 3×3 krepšinio lygos trečiojo turo antrajame etape.

Ekipos varžysis dviejose grupėse – ELITO ir PRO. Šeštadienį vyksiančiose ELITO grupės kovose išaiškės ne tik stipriausia etapo komanda, bet ir keturios ekipos, kurios savo pasirodymą pratęs su aštuoniais PRO grupės klubais sekmadienį.

Šansą sudalyvauti ELITO grupėje turi visi – registracija prieinama turnyro puslapyje FIBA platformoje.


Etapas Marijampolėje taps generaline repeticija prieš rugpjūčio 14-15 d. Kaune praūšiantį trečiojo turo finalinį etapą, kuriuo bus vainikuotas inauguracinis Lietuvos 3×3 krepšinio lygos sezonas.

Šįkart į turnyro kovas PRO grupėje ir vėl sugrįžta stipriausia šalies trijulių ekipa – Šakių „Vytis-Gulbelė“. Antrajame ture pergalę šventę Lietuvos flagmanai praleido pirmąjį trečiojo turo etapą, tačiau prieš pat lygos kulminaciją sieks dar kartą įrodyti, kodėl priklauso ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio elitui.

Bene didžiausi šakiškių konkurentai – Marijampolės „Sūduva-Mantinga“. Namuose rungtyniausiantys marijampoliečiai atsiunčia elitinį kvartetą – Šarūną Beniušį, Tautvydą Kliučinyką, Justą Nausėdą ir Žygimantą Šimonį.

Taip pat užlipti ant aukščiausio laiptelio sieks puikų sezoną žaidžiantys VDU krepšininkai.

Be šių trijų ekipų Marijampolėje tikrai išvysime „BC JP“, „GP-Ramibele“, „Palanga“, Trakų „GEALAN“ ir „Ukraine-Kelts“ komandas.

Savaitgalį į Lietuvos 3×3 krepšinio lygą neprisistatys Vilniaus „Rivile“ ir „Kėdainiai“. Abi šios ekipos rungsis FIBA „Challenger“ serijos turnyre tolimajame Ulan Batore (Mongolija), kur sieks iškovoti kelialapį į „Montreal Masters“ varžybas.

Dar vienas svarbus Lietuvai turnyras savaitgalį vyks Solnoke (Vengrija). Šalies vaikinų ir merginų U17 rinktinės mėgins pačiupti kelialapius į Europos čempionatą.


Lietuvos 3×3 lygos trečiojo turo antrąjį etapą transliuos naujos kartos televizija „Go3“, o FIBA „Challenger“ serijos turnyrą iš Mongolijos bei atranką į septyniolikmečių Europos čempionatą galima sekti FIBA3x3 „YouTube“ kanale.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: