Šeimininkų išbandymo neišlaikę jauniai dramatiškai krito ketvirtfinalyje

Šeimininkų išbandymo neišlaikę jauniai dramatiškai krito ketvirtfinalyje

FIBA nuotr.

Skaudžiausiu būdu pirmą nesėkmę patyrusi Lietuvos aštuoniolikmečių rinktinė liko už Europos čempionato pusfinalio borto.



Karolio Abramavičiaus treniruojami jauniai turnyro ketvirtfinalyje po įtemptos kovos 61:64 (17:22, 10:10, 21:13, 13:19) krito prieš gausiai palaikomų šeimininkų turkų rinktinę ir prarado galimybes kovoti dėl medalių.

Iki mačo pabaigos likus minutei Kajaus Kublicko tolimas metimas nutildė šeimininkų minią ir leido tašku pirmauti lietuviams – 60:59. Vis tik tuomet baudos metimus realizavę turkai vėl privertė mūsiškius vytis. Po nesėkmingo išpuolio šeimininkai pridėjo dar dvi baudas (60:63), o lietuviams panaikinti atsilikimo jau nebepavyko.

Nuo pralaimėjimo mūsiškių neišgelbėjo lyderių tandemas. Paulius Murauskas pelnė 19 taškų ir atkovojo 9 kamuolius, o Motiejus Krivas pridėjo atitinkamai 14 ir 9.


Tiesa, lietuvių kelias čempionate dar nesibaigė, kadangi priešakyje laukia mūšiai dėl 5-osios vietos – tik ši pozicija garantuotų patekimą į kitų metų U19 pasaulio čempionatą.

Penktadienį čempionate – laisva diena, o žūtbūtinę kovą dėl 5-osios vietos lietuviai pradės šeštadienį, kuomet susitiks su dramatiškai slovėnams ketvirtfinalyje nusileidusia Prancūzijos rinktine.

Ketvirtfinalio mače po pirmųjų dešimties minučių lietuviai atsiliko 17:22. Nerezultatyviame antrajame ketvirtyje abi komandos pelnė po 10 taškų ir ilsėtis išėjo lietuviams ir toliau turint nežymų deficitą – 27:32

Po pertraukos K. Abramavičiaus atrodė kiek geriau ir prieš pat trečiojo kėlinio pabaigą atstatė lygybę (43:43), o galiausiai lemiamą ketvirtį pasitiko jau pirmaudami 48:45. Mūsiškiams pavyko nutolti per 7 taškus (54:47), tačiau likus žaisti vos kelias minutes rezultatas ir vėl buvo lygus – 54:54.

Likus jau tik 57 sekundėms šaltakraujišku tritaškiu lietuvius į priekį išvedė K. Kublickas (60:59). Vis tik baudos metimus realizavę turkai vėl vertė Lietuvos rinktinę juos vytis – 60:61. Pražangų taktika jau nebeišgelbėjo – patirtas pralaimėjimas 61:64.

Lietuva: Paulius Murauskas 19, Motiejus Krivas 14, Kajus Kublickas 7, Kajus Leliukas 6.

Turkija: Berke Buyuktuncelis 14, Arda Sivas 12, Tanas Yildizoglu 11, Ozguras Cengizas 7, Sametas Yigitoglu 6.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: