Prancūzų pranašumą pripažinti turėję jauniai liko be pasaulio čempionato

Prancūzų pranašumą pripažinti turėję jauniai liko be pasaulio čempionato

FIBA nuotr.

Lietuvos aštuoniolikmečių rinktinė Europos čempionate patyrė antrąją nesėkmę iš eilės ir liko be kelialapio į kitų metų U19 pasaulio čempionatą.



Karolio Abramavičiaus auklėtiniai 60:80 (22:18, 8:24, 16:21, 14:17) nusileido Prancūzijos bendraamžiams ir prarado galimybes iškovoti 5-ąją vietą, kuri būtų garantavusi vietą planetos pirmenybėse.

Čempionatą lietuviai uždarys maču dėl 7-osios vietos prieš Italijos ir Izraelio poros pralaimėtojus. Susitikimo transliacija – sekmadienį nuo 13:45 val. FIBA „YouTube“ kanale.

Šįkart Lietuvos jaunių rinktinės gretose labiausiai išsiskyrė Paulius Murauskas. Nors puolėjui nelabai sekėsi atakuoti iš žaidimo, prancūzai jį dažnai siuntė prie baudų metimo linijos. Aikštę lietuvių lyderis paliko su 27 taškais.


Po atkaklios mačo pradžios lietuviams pavyko susikurti trapų 6 taškų pranašumą. Netrukus prancūzai surengė atkarpą 24:6 ir prieš pertrauką mūsiškių atsilikimas jau buvo dviženklis – 30:42.

Trečiasis kėlinys, nepaisant P. Murausko pastangų, sėkmingesnis ir vėl buvo varžovams. Prieš lemiamas dešimt minučių lietuvių priešakyje laukė didžiulis iššūkis – 46:63. Vis tik Lietuvos atstovams suskurti stebuklo nepavyko – 60:80.

Lietuva: Paulius Murauskas 27, Kajus Kublickas 8, Emilis Bartninkas 7, Motiejus Krivas 6.

Prancūzija: Zacharie Perrinas 13, Kymany Houinsou 11, Maelis Hamonas ir Melvinas Ajinca po 10, Sidy Cissoko, Rayanas Rupertas ir Alexandre’as Bouzidi po 6.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: