Čekija – dramatiškai parklupdyta: J. Jocytės vedamos jaunės prasibrovė į geriausiųjų ketvertą

Čekija – dramatiškai parklupdyta: J. Jocytės vedamos jaunės prasibrovė į geriausiųjų ketvertą

FIBA nuotr.

Lietuvos aštuoniolikmečių merginų rinktinė tęsia sėkmingą žygį Europos čempionato atkrintamosiose – pasiektas Senojo žemyno pirmenybių pusfinalis.



Viliaus Stanišausko kariauna įspūdingame ketvirtfinalyje 87:81 (24:17, 16:27, 20:17, 27:20) palaužė Čekijos rinktinę ir užsitikrino mažiausiai ketvirtą vietą, kuri garantuoja patekimą į kitų metų U19 pasaulio čempionatą Ispanijoje.

Visą mačą ant parketo virė neįtikėtinai nuožmi kova, o likus žaisti mažiau nei minutę lietuvės pirmavo tik minimaliai – 79:78. Tuomet Justė Jocytė realizavo tris baudos metimus, tačiau kitoje pusėje buvo praleistas tolimas metimas – 82:81. Galutinį žodį tarė tritaškį įsūdžiusi Neda Pliatkutė – po jo lietuvės buvo priekyje 85:81, o čekėms pakeisti mačo baigties nebepavyko.

Lietuvos jaunes į triumfą ketvirtfinalyje bei į planetos pirmenybes atvedė puikus J. Jocytės žaidimas. Komandos kapitonė pelnė 31 tašką, išdalino 8 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 6 bei perėmė 4 kamuolius ir surinko 34 naudingumo balus.


Pusfinalyje lietuvių lauks Vokietijos rinktinės, ketvirtfinalyje 53:43 įveikusios Lenkiją, iššūkis. Mūšis dėl patekimo į didįjį finalą – šeštadienį nuo 21:15 val. tiesiogiai FIBA „YouTube“ kanale. Kitame pusfinalyje susitiks Prancūzijos ir Ispanijos krepšininkės.

Lietuva: Justė Jocytė 31, Viltė Andrunavičiūtė ir Neda Pliatkutė po 13, Rusnė Augustinaitė 12, Ugnė Sirtautaitė 10, Gerda Raulušaitytė 6.

Čekija: Mariana Pribylova ir Dominika Paurova po 22, Emma Cechova 13, Valentyna Kadlecova ir Charlotte Velichova po 10.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: