V. Praškevičius grįžo į krepšinio aikštelę unikaliame lietuvių žaidime

V. Praškevičius grįžo į krepšinio aikštelę unikaliame lietuvių žaidime

Pasaulį pasirengęs drebinti lietuvių sukurtas hibridinis sportas „Twain Sport“ pasiekė starto liniją – rugpjūtį prasidėjo pirmasis hibridinio krepšinio sezonas.



33 profesionalūs sportininkai tris mėnesius varžysis vienos valandos trukmės turnyruose, kurių kasdien vyksta po 14. „T-Basket“ hibridinis krepšinio žaidimas, kuris taps realų sportą ir e-sportą jungiančiu tiltu, pritraukė ir puikiai Lietuvoje žinomų sportininkų.

Pirmajame „T-Basket“ sezone varžosi ir Lietuvos krepšinio legenda Virginijus Praškevičius, 2003 metais su šalies rinktine Švedijoje tapęs Europos čempionu. „Twain Sport“ projekte sportininkai varžosi su slapyvardžiais, V. Praškevičiui suteiktas vardas The Champ (angl. čempionas).

„Labai smagu po 12 metų pertraukos grįžti į krepšinio aikštelę, – džiaugėsi vyriausias „Twain Sport“ projekto dalyvis V. Praškevičius, kuriam dabar 48-eri. – Po karjeros pabaigos ilgai nenorėjau pagalvoti apie krepšinį, bet meilė kamuoliui grįžo.


Kaskart įžengęs į aikštelę jaučiu adrenaliną. Visą gyvenimą sportavau, tad manyje išlikęs noras laimėti kiekvienas rungtynes.“

„Twain Sport“ – lietuvių kuriamos naujos sporto šakos, paremtos tradiciniu sportu, tačiau orientuotos į šiuolaikinio pasaulio tendencijas. Vienos hibridinio krepšinio „T-Basket“ rungtynės trunka vos 60 sekundžių, kur du sportininkai rungiasi vienas prieš vieną skirtingose aikštelėse siekdami surinkti kuo daugiau taškų.

Inovatyvus projektas, kuris jau sulaukė susidomėjimo pasaulyje, pritraukė ir dar vieną krepšinio pasaulyje puikiai žinomą veidą – Justą Sinicą. 37-erių sportininkas, šį sezoną dar ketinantis žaisti Nacionalinėje krepšinio lygoje, 2009-aisiais su Vilniaus „Lietuvos rytu“ tapo Europos taurės čempionu.

Slapyvardžiu Just Sin pasivadinęs J. Sinica tikisi triumfuoti ir pirmajame „T-Basket“ sezone.

„Tikslas, kaip ir visada – laimėti. Kad ir kur dalyvaučiau, siekiamybė visada yra laimėti ir būti pirmam“, – atskleidė praėjusio sezono Regioninės krepšinio lygos čempionas.

Tradiciniame krepšinyje tiek V. Praškevičius, tiek J. Sinica pasiekė aukštumų. Tačiau tarp 33 sportininkų „T-Basket“ čempionate V. Praškevičius yra dešimtas pagal reitingą, J. Sinica – tik 14-as.

„Tai yra naujoviškas, įdomus projektas, kuriame norėjosi išbandyti ir save. Norėjau iš arčiau pamatyti, kokia kryptimi juda krepšinis“, – prisijungimą prie Hibridinės sporto lygos organizuojamų varžybų komentavo J. Sinica.


„Labai smagus užsiėmimas, sportas ir kartu dabar ir laisvalaikio praleidimas. Kaip kava – trys viename. Kai visą gyvenimą esi žaidęs krepšinį, būta adrenalino ir kai eini į aikštelę, tiksi paskutinės sekundės prieš startą, pulsas gal ir nepakyla, bet jaudulys atsiranda. Apsisukus norisi pasirodyti, mesti, laimėti“, – apie savo dalyvavimą „T-Basket“ pasakojo V. Praškevičius.

Be V. Praškevičiaus ir J. Sinicos, „T-Basket“ čempionate dalyvauja ir buvęs LKL krepšininkas Marius Pociukonis, Mindaugo Lukauskio brolis Aurimas bei būrys NKL pirmenybėse dar praėjusį sezoną žaidusių krepšininkų.

Vienas „T-Basket“ turnyras trunka vos valandą. Aštuoni dalyviai suskirstyti į dvi grupes po keturis atletus ir į atkrintamąsias patenka po du geriausius metikus iš kiekvienos grupės. Pusfinaliuose ir finale kovojama iki vienos pergalės.


Iš viso per dieną vyksta 14 turnyrų, kuriuos galima stebėti tiesiogiai oficialioje „Twain Sport“ svetainėje. Pirmojo sezono čempionu taps dalyvis, kuris po trijų mėnesių reitingo lentelėje puikuosis pirmoje vietoje.



Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: