Graikams į kailį įkrėtę Lietuvos šešiolikmečiai – Europos čempionato finale

Graikams į kailį įkrėtę Lietuvos šešiolikmečiai – Europos čempionato finale

FIBA nuotr.

Nepralaiminti Lietuvos U16 vaikinų rinktinė – per žingsnį nuo Europos čempionato aukso.



Tomo Purlio auklėtiniai turnyro pusfinalyje 77:61 (23:18, 16:13, 16:15, 22:15) palaužė iki tol pralaimėjimo skonio nepatyrusią Graikijos rinktinę ir šeštadienį kovos dėl čempionų titulo.

Lietuviai nuo pat pirmojo ketvirčio pabaigos tvirtai laikėsi pirmaujančiųjų vaidmenyje. Trečiajame ketvirtyje varžovai priartėjo iki taško, tačiau atsakymų į tai suradę lietuviai vėl nutolo ir daugiau graikų nebeprisileido.

Lietuvos rinktinę į priekį tempė Nojus Indrušaitis, pelnęs 20 taškų, Kasparas Jakučionis pridėjo 15, o naudingumu išsiskyrė dvigubą dublį surinkęs Nedas Raupelis, kurio sąskaitoje – 10 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 18 naudingumo balų.


Didžiajame finale lietuviai susigrums su Ispanijos ir Prancūzijos poros nugalėtojais. Tiesioginė lemiamo turnyro mačo transliacija – nuo 22:00 val. FIBA „YouTube“ kanale.

Lietuva: Nojus Indrušaitis 20, Kasparas Jakučionis 15, Nedas Raupelis 10, Mantas Laurenčikas ir Dovydas Buika po 8, Matas Buteliauskas 7, Kristupas Smirnovas 6.

Graikija: Neoklis Avdalas 18, Filippos Tsachtsiras 12, Andreas Patrikis 8, Veniaminas Ikengka Abosis ir Stefanos Spartalis po 6.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: