Naujas „Atleto“ veidas: pasikeitęs R. Alijevo vaidmuo ir P. Danisevičiaus našta

Naujas „Atleto“ veidas: pasikeitęs R. Alijevo vaidmuo ir P. Danisevičiaus našta

Atletas nuotr.

Po ilgo laukimo šiandien startuoja „7bet-NKL“ čempionatas, kuriame 12 iš 14 komandų sužais pirmąsias naujojo sezono rungtynes. Tarp jų – Kauno r. „Atletas“, metantis iššūkį Marijampolės „Sūduvai-Mantingai“.



Prieš pat sezono startą NKLyga.lt kviečia susipažinti su į ketvertuką besitaikančia „Atleto“ komanda.

Išsaugoti veteranai. Praėjusiame sezone Kauno r. ekipa nukeliavo iki finalo ketverto – reguliariajame sezone užėmė 5-ąją vietą, aštuntfinalyje nušlavė Klaipėdos „Neptūną-Akvaservis“ (3-0), o ketvirtfinalyje pranoko „Šilutę“ (3-2). Visgi pusfinalyje ekipa nusileido „Sūduvai-Mantingai“, o mažajame finale – „Telšiams“.

Šią vasarą Kauno r. ekipa trečiajam sezonui paeiliui išsaugojo trenerį Remigijų Bardauską bei patyrusį komandos branduolį: Rolandą Alijevą, Karolį Babkauską, Gytį Sirutavičių ir Egidijų Dimšą.


„Kiekvienas sezonas yra skirtingas, bet gal kažkiek daugiau patirties per pusantro sezono susikaupė, – prieš sezono startą kalbėjo R. Bardauskas. – Žinau, ko tikėtis ir laukti iš priešininkų bei savo žaidėjų. Vis tiek didžiąją dalį jų jau pažįstu ir žinau jų stipriąsias, silpnąsias puses.

Iš vienos pusės, sezonas bus psichologiškai lengvesnis, bet iš kitos pusės, sieksime rezultato. Reikės įdėti daug darbo ir pastangų. Daug komandų yra sustiprėjusių, daug bus apylygių rezultatų, todėl bus tikrai gana įdomus sezonas.“

Sezonas R. Bardauskui bus įdomus ir tuo, kad jis 37-erių Alijevui ne tik dalins nurodymus aikštėje, bet ir kartu aptarinės rungtynių momentus, mat veteranas užims žaidžiančiojo trenerio pareigas.

„Rolandas turi daug patirties ir tvirtas žinias. Atėjus iš vaikų krepšinio, jam ir pačiam bus labai daug naudos. Jis visas tas žinias susirinko kaip žaidėjas iš įvairių aukšto lygio trenerių. Manau, kad jis mums labai padės kaip asistentas. Aišku, ir kaip žaidėjas jis vis dar nori įrodyti, – R. Alijevo indėlį komandai aptarinėjo R. Bardauskas. – Jis pats labai seka ir domisi treniravimu, važiavo žiūrėti priešininkų draugiškų rungtynių ir tikrai nori eiti tuo keliu – pabaigęs karjerą tapti treneriu. Jis tam ruošiasi.“

„Atleto“ trenerio teigimu, komandai buvo sudėtinga išsaugoti komandos sudėtį.

„Labiau vadovai užsiima komplektacija, bet, kiek girdėjau, tai tas pats E. Dimša turėjo kelis pasiūlymus iš kitų komandų. Tačiau džiaugiamės, kad sugebėjome jį išsaugoti. Jis gal ir nerenka taškų puolime, bet cementuoja visą mūsų gynybą, daugiausiai kalba ir visiems padeda, paaiškina. Jis mums labai svarbus žaidėjas“, – aiškino R. Bardauskas.

Pastiprinimas iš LKL. „Atletą“ po praėjusio sezono paliko tokie svarbūs žaidėjai kaip Martynas Linkevičius, Dominykas Bučas, Julius Liesis, Aidas Kavaliauskas ir Amandas Urkis.


„Tikrai turime nemažai pasikeitimų, netekome svarbių žaidėjų, – apmaudo neslėpė R. Bardauskas. – Šie patyrę žaidėjai pernai mums davė daug naudos. Šiemet turime naujokų, bet kol kas dar ruošiamės ir bandomės. Vis dar žiūrime, ką galime padaryti geriausio su naujais žaidėjais. Pradžia niekada nebūna lengva.“

Vienas skambiausių „Atleto“ pirkinių – iš Lietuvos krepšinio lygos atvykstantis Paulius Danisevičius, kuris septynerius metus paeiliui praleido aukštesniame lygyje.

„Iš jo tikimės daug pagalbos. Jis turi daug patirties, aišku, jam pernai buvo sunkiau LKL, nes neturėjo daug žaidybinės praktikos. Bet jis – labai rimtas vyrukas, kuris net ir treniruotėse įneša mums solidumo, – apie buvusį Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ gynėją sakė R. Bardauskas. – Jis mums daug turėtų padėti tiek gynyboje, tiek puolime.


Jam reikės persiorientuoti, nes gaus didesnį vaidmenį, daugiau naštos ant savo pečių, bet, manau, kad jis tikrai gali su tuo susitvarkyti.“

„Atletą“ taip pat papildė LKL debiuto sulaukęs 19-metis Edas Valenta, „7bet-NKL“ snaiperio konkurso nugalėtojas Modestas Žaunieriūnas, Tomas Balčiūnas, Tautvydas Baltrušaitis, Tomas Kuzminskas, Adomas Rybelis ir Arminas Puišys.

Pasiruošimas ir tikslai. Draugiškų rungtynių cikle Kauno r. klubas susiorganizavo keturis susitikimus. Jie šlifavo derinius su „Žalgiriu-2“ (74:75), Šakių „Vyčiu-VDU“, Kazlų Rūdos „Ataka“ ir Mažeikių „M Basket“ (79:76).


„Pasiruošimas sekėsi gana neblogai, nors ir turėjome susirgimų bei kelias lengvas traumeles. Sužaidėme ketverias draugiškas rungtynes, kuriose buvo sunku, nes dažniausiai neturėdavome visos sudėties“, – atskleidė R. Bardauskas.

Tačiau net ir gana nemažai netekusi komanda neketina mažinti praėjusio sezono pasiekimo.

„Praėjusiame sezone užkėlėme kartelę, kai dalyvavome finalo ketverte. Dabar įvardinti žemesnį tikslą būtų negerai, – šyptelėjo „Atleto“ strategas. – Mūsų tikslas išlieka toks pats – finalo ketvertas. Nors tą pasiekti nebus lengva, nes mums tikrai reikės laiko įsivažiuoti. Aišku, norėtųsi kalbėti apie didesnius tikslus, bet aš mėgstu pradėti nuo minimalių tikslų, o tada jau žiūrėti aukščiau.“

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: