Istorinio sezono finiše „Gulbelė“ kovos dėl 60 tūkst. JAV dolerių

Istorinio sezono finiše „Gulbelė“ kovos dėl 60 tūkst. JAV dolerių

Gruodžio 10-11 dienomis Abu Dabyje oficialiai baigsis 2022 metų FIBA 3×3 sezonas, kuris Lietuvai buvo istoriškai geras ir kurį dar geresniu gali paversti į finalinį turnyrą patekusi Šakių „Gulbelė“.



Baigiamąjį metų turnryrą „Gulbelė“ pasitinka įspūdingos sportinės formos – iš pradžių buvo laimėtas „Challenger“ serijos turnyras Brazilijoje, o prieš dvi savaites sekė triumfas ir prietižiniame „World Tour“ etape Honkonge.

„Gulbelės“ sportinės formos kilimas prasidėjo dar vasaros pabaigoje – nuo „Challenger“ turo Prancūzijoje mūsų krepšininkai pusfinalius pasiekė visuose šešiuose prestižiniuose turnyruose, kuriuose dalyvavo. Tarp šių pasirodymų buvo triumfas toje pačioje Prancūzijoje bei finalas „World Tour“ etape Monrealyje.

Septintą reitingą pasaulyje turinčiai „Gulbelei“ šis sezonas buvo pažymėtas trimis laimėtais „Challenger“ serijos turnyrais ir vienu „World Tour“ etapo triumfu. Komanda per šį sezoną jau uždirbo apie 160 tūkst. JAV dolerių.


Faktas, jog po tokių sėkmingų mėnesių „Gulbelė“ į Abu Dabį, kur žais 12 geriausių pasaulio klubų, atvyksta ne turistauti, o kovoti dėl aukščiausių vietų, pradėdama kovas grupėje su „Antwerp“ ir „Lausanne“ komandomis.

Pastaraisiais metais į 3×3 krepšinio elitą kopusi ir galiausiai užlipusi Belgijos komanda šiuo metu pasauliniame reitinge rikiuojasi 3-ioje vietoje, o pernai sėkmingai žaidė ir olimpinėse žaidynėse. Viskas skamba grėsmingai, tačiau istorija rodo, kad tai – parankus varžovas „Gulbelei“.

Dar praėjusiais metais Lietuvos 3×3 čempionate žaidę belgai neturėdavo šansų prieš Lietuvos komandą, o šiemet komandos susitiko dusyk ir abu kartus laimėjo „Gulbelė“. Šviežiausia pergalė Honkongo „World Tour“ etapo pusfinalyje.

Tuo metu „Lausanne“ komanda yra didesnė paslaptis, kuri pasauliniame reitinge rikiuojasi 14-oje vietoje. Su ja šį sezoną šakiškiai „World Tour“ ture nesusitiko, o paskutinį tarpusavio mačą dar 2020-aisiais dramatiškai laimėjo mūsiškiai – 21:20.

Aurelijaus Pukelio, Marijaus Užupio, Modesto Kumpio ir Pauliaus Beliavičiaus kvartetas kovas Abu Dabyje pradės gruodžio 10 dieną 18.20 val. prieš „Antwerp“, o 20.30 val. laukia susitikimas su „Lausanne“. Į ketvirtfinalį pateks po dvi geriausias grupės komandas.

Tai bus jau ketvirtas „Gulbelės“ pasirodymas „World Tour“ baigiamajame sezono turnyre, o kol kas jų aukščiausia užimta vieta buvo 6. Tai jie pasiekė dar 2019 metais, o pernai bendroje įskaitoje Lietuvos trijulių krepšinio flagmanas finišavo devintas.

Lietuvos geriausias pasirodymas tokio rango turnyre – 3 vieta. 2020 metais istoriją sukūrė Utenos komanda.


Finaliniame turnyre FIBA 1-7 vietas užėmusioms komandoms išdalins 202 tūkst. JAV dolerių. Abu Dabyje triumfuosiančiai komandai atiteks 60 tūkst. JAV dolerių.

Visas „Gulbelės“ kovas galėsite stebėti oficialioje FIBA3x3 YouTube paskyroje.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: