Lietuvos krepšinio šimtmečio proga Vilniuje vyks tarptautinis krepšinio kongresas

Lietuvos krepšinio šimtmečio proga Vilniuje vyks tarptautinis krepšinio kongresas

Gruodžio 13-15 dienomis Vilniuje vyks taptautinis krepšinio kongresas. Pranešimai ir praktiniai užsiėmimai bus suskirstyti pagal tris tematikas – krepšinio vadybos, krepšinio treniravimo ir krepšinio mokslo. Teorinės paskaitos vyks Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdžių salėje (Konstitucijos pr. 3, II aukštas). Praktiniai užsiėmimai vyks NBA krepšinio mokykloje (Žemynos g. 14).



„Sudarydami kongreso darbotvarkę atsižvelgėme į keletą fundamentalių aspektų. Visų pirma, norėjome, kad lektoriai atstovautų didžiausias krepšinio organizacijas ir džiaugiamės, kad turėsime NBA ir FIBA atstovus,“ – pažymėjo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. „Taip pat norėjome atkreipti demėsį į tokius aktualius šiandienos krepšinio aspektus, kaip krepšinio žaidėjų reprezentacija ir įvaizdžio teisių klausimai. Sakyčiau labai daug potencialo turinti veiklos sfera ir apie ją plačiau papasakos svečias iš Prancūzijos Jeff Reymond.

Taip pat norėjome, kad kongreso dalyviai palygintų tiek pažangių, tiek pradedančių krepšinio vystymo prasme šalių problematiką. Bus Ganos atstovas, kur jie tik žengia pirmuosius žingsnius nacionalinės krepšinio programos vystyme. Ir turėsime pranešėją iš Turkijos, kuri įdiegė gana unikalią trenerių mokymo sistemą.

Kongrese pranešimus skaitys ir lyderiaujantys sporto mokslo atstovai. Profesorius Jaime Sampaio – vienas veiksmingiausiai dirbančių krepšinio ir kitų komandinių sporto šakų mokslininkų. Jis bendradarbiauja su NBA komandomis bei pagrindiniais Europos futbolo klubais. Tai sakyčiau, kad darbotvarkė bus labai visapusiška ir kiekvienas ras nemažai naudingos informacijos,“ – kalbėjo M. Balčiūnas.


Kongreso pranešėjų sąrašas:

Adrian Carrion Armas, NBA (Ispanija)
Wolfgang Brenscheidt, Vokietijos krepšinio federacija
Tim Ebs, Vokietijos krepšinio federacija
Jeff Reymond, Hurdler (Prancūzija)

Mick Donovan, Vusterio universitetas (Anglija)
dr. Tolga Tek, Jaunimo ir sporto ministerija (Turkija)
prof. Alejandro Vaquera, FIBA (Ispanija)
prof. Jaime Sampaio, CIDESD (Portugalija)
Richard Borsah, Gana
Tomas Purlys, Lietuva
Andrius Vaicekauskas, Lietuva


Daugiau informacijos apie renginį – oficialiame kongreso internetiniame puslapyje. Registracija į kongresą vykdoma el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) ir Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos nariams dalyvavimas kongrese yra nemokamas. Po kongreso visiems bus prieinama pranešimų vaizdo įrašų medžiaga.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: