Įsibėgėjusiame RKL sezone – žiūrovus pritraukiančios komandos

Įsibėgėjusiame RKL sezone – žiūrovus pritraukiančios komandos

2022-2023 m. Nostra.lt-RKL sezonas įsibėgėjo pilnu tempu. Atsinaujinimai, palietę tiek pavienius klubus, tiek visą Regionų krepšinio lygą, jau rodo savo naudą. Vienos komandos siekia žengti žingsnį link čempionų titulo, kitos susiduria su sunkumais, o štai lygos naujokai pateikė malonų siurprizą.



Naujokai iš Birštono – tarp B diviziono favoritų

Birštono „Milastos“ vardas pirmą kartą Nostra.lt-RKL čempionate pasigirdo labai neseniai. Tai – visiškai nauja komanda, šiemet debiutuojanti Regionų krepšinio lygoje. Pirmasis birštoniškių blynas neprisvilo – B divizione rungtyniaujanti ekipa surengė įspūdingą pergalių seriją ir kovoja dėl aukščiausios vietos turnyrinėje lentelėje.

„Milastos“ vyr. treneris Aurimas Liuiza tikina, kad komanda patenkinta rezultatais, tačiau svarbu neužmigti ant laurų.


„Turnyrinė lentelė rodo, kad sezono pradžia gera. Tokios sėkmės nesitikėjome patys, bet šitaip atsiperka įdėtas darbas. Vis dėlto suprantame, kad nebus visada taip lengva, kaip buvo iki šiol“, – atvirauja A. Liuiza.

Surinkti ir varžyboms paruošti visiškai naują komandą buvo nelengva užduotis, kėlusi unikalias problemas kiekvienam ekipos nariui. „Milastos“ trenerio teigimu, šį iššūkį įveikti pavyko.

„Teko įdėti daug darbo. Reikėjo pasirūpinti organizaciniais klausimais, komandos sudėtimi, personalu, sale, aprangomis – buvo tikrai nemažai reikalų, bet pavyko visai neblogai“, – džiaugiasi A. Liuiza.

Naujai suburta komanda jau sulaukė ir vietinių palaikymo – pamažu kuriasi „Milastos“ gerbėjų bendruomenė.

„Labai smagu, kad birštoniečiai pradeda pamilti komandą. Palaikyti į varžybas ateina nemažai vietinių, o su kiekviena pergale jų vis daugėja. Prieš kiekvienas rungtynes giedame Lietuvos himną, turime komandos šokėjas. Stengiamės kurti ne tik krepšinio rungtynes, bet ir visuomenei skirtą renginį“, – tikina treneris.

„Mano, kaip komandos trenerio, tikslas – kiekvienose varžybose išbandyti kuo daugiau žaidėjų, leisti pasireikšti jaunimui iš Birštono sporto centro, – pasakoja komandos treneris. – Rezultatų atžvilgiu siekiame patekti į atkrintamųjų varžybų etapą. Kol kas situacija palanki – tikimės reguliarųjį sezoną užbaigti grupės stipriausiųjų ketverte.“

Anykščių KKSC-„Elmį“ motyvuoja minia gerbėjų


Jau šeštąjį sezoną Nostra.lt-RKL čempionate skaičiuojantis Anykščių KKSC-„Elmis“ gali pasigirti bene didžiausia sirgalių armija lygoje. Tiek išvykoje, tiek namų aikštelėje – ištikima gerbėjų bendruomenė B divizione žaidžiančią komandą palaiko visur.

Deja, „Elmį“ ir jo sirgalius prieš pat sezono pradžią sukrėtė tragedija – draugiškose rungtynėse prieš „Biržus“ užgeso krepšininko Beno Steponėno gyvybė.

Anykščių KKSC-„Elmio“ vyr. treneris Ramūnas Šližys teigia, kad skaudi netektis prisidėjo prie sudėtingos sezono pradžios.


„Po tragedijos buvo sunku įsivažiuoti. Be to, pagrindinis vidurio puolėjas Donatas Radžiūnas buvo išvykęs. Visiems prireikė laiko sugrįžti į formą. Su kiekvienomis rungtynėmis mūsų žaidimas gerėja, todėl gerėja ir rezultatai“, – pasakoja R. Šližys.

2021-2022 m. Nostra.lt-RKL sezono B divizione „Elmis“ užėmė 4-ąją vietą. Pasak komandos trenerio, nors komandos sudėtis nepasikeitė, sezono rezultatą nuspėti sunku.

„Esame jau nemažai patyrusi komanda, ne pirmus metus žaidžiame tokia pat sudėtimi. Praėjusiame sezone patekome į stipriausiųjų ketvertą, todėl šiemet minimalus tikslas – atkrintamosios varžybos. Kas toliau – neaišku, priklausys nuo fizinės formos, pasiruošimo, ar išvengsime traumų“, – įsitikinęs R. Šližys.


Kiekvienose rungtynėse „Elmio“ krepšininkai siekia nenuvilti susirinkusios gausios sirgalių minios. Jos palaikymas – didžiausia motyvacija Anykščių komandai.

„Didelį gerbėjų skaičių turbūt lemia tai, kad komandoje žaidžia Anykščių krašto krepšininkai. Tarp žiūrovų yra daug žaidėjų artimųjų, draugų, todėl ir jaunimo nemažai susirenka, – sako „Elmio“ treneris. – Džiugu, kad Anykščiuose krepšinio bendruomenė gausi – dėl jos stengiamės laimėti ir tobulėti.“

Naujasis „Tauragės“ treneris ugdo komandą


Du pastaruosius sezonus į A diviziono stipriausiųjų ketvertą patekusios „Tauragės“ trenerių štabe – svarbus pokytis: vyriausiojo trenerio pareigas perėmė dvejus metus trenerio asistentu dirbęs Stefan Hendriks. Komanda tikisi, kad naujasis treneris padės žengti tą žingsnį, kurio „Tauragei“ dvejus metus iš eilės pritrūko iki finalo.

Šiuo metu tauragiškiai – vieni iš A diviziono favoritų, kovojančių dėl aukščiausios vietos reguliariajame sezone.

„Kol kas sekasi neblogai. Tai mano pirmas sezonas vyr. trenerio kėdėje, bet viskas einasi tikrai gerai, stengiamės kasdien po truputį patobulėti“, – džiaugiasi S. Hendriks.


Pasikeitimų netrūksta ne tik „Tauragės“ trenerių štabe, bet ir žaidėjų sudėtyje. Pasak „Tauragės“ vyr. trenerio, produktyvios treniruotės būtinos aukštiems rezultatams pasiekti.

„Komandoje daug naujų veidų, daug pokyčių, dėl to intensyviai treniruojamės. Kiekvieną treniruotę randame, ką galime pakoreguoti. Juk niekas nėra tobulas, todėl visada yra kur tobulėti“, – įsitikinęs treneris.

S. Hendriks treniruojami tauragiškiai džiaugiasi ir šio sezono Nostra.lt-RKL naujove – trečiuoju teisėju A diviziono rungtynėse.


„Mums tai yra labai didelis pliusas. Kartais mūsų ir teisėjų nuomonės skiriasi, todėl labai smagu, kad po rungtynių galime padiskutuoti su teisėjais, išklausyti vieni kitų požiūrio“, – tikina komandos treneris.

„Tauragės“ krepšininkai mintimis apie sezono rezultatą neapsikrauna – susikaupia ties artimiausiomis rungtynėmis.

„Nemėgstame žiūrėti toli į ateitį, žiūrime į artėjančią treniruotę, į artėjančias varžybas, – pasakoja S. Hendriks. – Dabar tegalvojame apie artimiausias rungtynes.“


VDU krepšininkai kopia iš lentelės apačios

Vytauto Didžiojo universiteto krepšinio komanda išgyvena ne pačius geriausius laikus. Kauno jaunuolių ekipa šį sezoną kapstosi iš A diviziono turnyrinės lentelės apačios, tačiau vilties nepraranda ir iš visų jėgų stengiasi atsitiesti.

„Kai pralaimime, negalime sakyti, kad viskas gerai, – atvirauja VDU komandos vyr. treneris Arūnas Juknevičius. – Palyginus su praėjusiu sezonu mes tikrai patobulėjome, bet iki pergalės vis pritrūksta tiek pavieniams žaidėjams, tiek visai komandai.“


Vyr. trenerio teigimu, didžiausia ekipos silpnybė – gynyba.

„Dar pilnai neįsivažiavome – trūkumų nemažai. Ypač daug sunkumų kyla gynyboje, kovojant dėl kamuolio. Šiems dalykams skiriame daugiausiai dėmesio“, – pasakoja A. Juknevičius.

VDU ekipa jau spėjo pajausti ir naujosios trijų teisėjų sistemos naudą.


„Jaučiame kokybiškesnį teisėjavimą, lyga nebeatsilieka nuo NKL ir LKL. Šis pokytis naudingas visiems žaidėjams“, – įsitikinęs VDU komandos treneris.

Nors sezono pradžia sunki, A. Juknevičius atskleidžia, kad šiemet svarbiausia ne rezultatas, o tobulėjimas. O štai kitąmet VDU jaunuoliai taikysis užlipti ant apdovanojimų pakylos.

„Visi mūsų žaidėjai yra pirmo ir antro kurso studentai, norime su komanda atrasti tęstinumą. Todėl šiemet laukiame persilaužimo ir siekiame patekti į atkrintamąsias varžybas, – pasakoja komandos treneris. – O kito sezono tikslas – iškovoti medalius.“

RKL.lt

Video rekomendacijos: