Į Naujuosius Vilniaus moksleiviai žengė sportuodami su NCAA krepšininku

Į Naujuosius Vilniaus moksleiviai žengė sportuodami su NCAA krepšininku

Saulius Čirba / SKM nuotr.

Tarp Kalėdų ir Naujųjų metų Vaikų ir jaunimo neformaliojo švietimo asociacija (VJNŠA) Vilniaus moksleivius ir  miesto svečius pakvietė į renginį „Atrask judėjimo džiaugsmą 2023“.



Sveikos gyvensenos įpročius skatinantis renginys organizuojamas jau antrus metus iš eilės ir yra atviras visiems vaikams, paaugliams ir jų tėvams, norintiems išbandyti sporto teikiamą naudą ir atrasti sau tinkamiausią judėjimo būdą.

Skaičiuojant paskutines dienas iki Naujųjų metų sveikatingumo klube „Impuls“ vykusiame VJNŠA renginyje nuotaikingą ir vaikus įtraukiančią treniruotę vedė Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) treneris Gabrys Sadaunykas.

Perspektyvus treneris yra baigęs kineziologijos studijas Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), kur žaidė krepšinį Nacionalinėje studentų krepšinio lygoje (NCAA) ir buvo apdovanotas už akademinius pasiekimus.


Treniruotės metu G. Sadaunykas, pasitelkdamas inovatyvius metodus, kartu su šventės dalyviais atliko kraujotaką, raumenų tonusą ir lankstumą gerinančius pratimus.

Treneris, kuris 2019 m. buvo išrinktas geriausiu Humboldt State universiteto sportininku, jaunąją kartą supažindino ir papildomais pratimais, kuriuos namuose galėtų atlikti mažiau sportuojantys vaikai.

Po renginio savo įspūdžiais pasidalino ir pats G. Sadaunykas:

„Renginys buvo suorganizuotas labai profesionaliai. Man labai patiko. Tarp treniruotės dalyvių buvo jau sportuojančių ir dar tik pradedančių vaikų. Labai maloniai nustebino karate lankantys moksleiviai. Jie buvo bene jauniausi, bet visus pratimus atliko labai gerai, buvo stiprūs ir tvirti. Labai patiko visų vaikų energija – jie buvo susitelkę, užsivedę, tad neblogai paprakaitavome. Džiugu, kad vyksta tokie renginiai ir, tikiuosi, ateityje jų bus dar daugiau.“

Po treniruotės visi renginio dalyviai buvo apdovanoti sveikuoliškais EPBAR batonėliais.

Kaip teigia VJNŠA direktorė Neringa Juškienė, pagrindinį renginio tikslą – sudominti vaikus fizine veikla – pavyko pasiekti.

„Smagu, kad šis renginys atranda savo auditoriją ir įsitvirtina gausiame Vilniaus renginių kalendoriuje. 2022-ieji buvo metai, kai pagaliau išsivadavome iš viruso gniaužtų ir pagaliau vėl galime nevaržomai džiaugtis sporto būreliais ir sveikos gyvensenos renginiais, – sako direktorė. – Vis tik prieš renginį teko išspręsti dar vieną iššūkį – „Impuls“ sveikatingumo treneris Sergejus Sokolovas, turėjęs vaikams vesti „X Fit Junior“ treniruotę, netikėtai susirgo. Laimei, mums į pagalbą atskubėjo SKM treneris Gabrys Sadaunykas, kuris su kaupu viršijo mūsų ir vaikų lūkesčius. Ši situacija parodo, kokia vieninga ir susitelkusi yra VJNŠA bendruomenę.“


N. Juškienė pasidalijo ir šio renginio sėkmės konceptu:

„Mūsų renginys yra neįpareigojantis ir, manau, didžiąja dalimi tai yra mūsų sėkmės paslaptis. Čia vaikams nereikia konkuruoti tarpusavyje, varžytis, būti ypatingo fizinio pasiruošimo. Užtenka tiesiog norėti pajudėti ir smagiai praleisti laiką. Be to, šalia visada yra sporto akademijų treneriai, vadovai, kurie pasiruošę atsakyti į visus vaikams ir tėveliams kylančius klausimus. Tikime, kad 2023-iaisiais Vilniuje reguliariai mankštinsis ir judėjimo džiaugsmą atras dar daugiau moksleivių.“

VJNŠA vienijami sporto būreliai skirti visiems 7–18 metų moksleiviams, nepriklausomai nuo jų fizinio pasirengimo ar esamo meistriškumo lygio.


Asociacija šiuo metu vienija neformalaus švietimo sporto organizacijas, kuriose reguliariai sportuoja daugiau kaip 9 tūkstančiai moksleivių. Pagrindinis asociacijos tikslas – atstovauti vaikų interesus ir siekti kuo geresnių neformalaus ugdymo sąlygų.

Už pagalbą organizuojant renginį „Atrask judėjimo džiaugsmą 2023“ VJNŠA dėkoja Vilniaus miesto savivaldybei.

SKM.lt

Video rekomendacijos: