Nepriekaištingai startavusios devyniolikmetės sutriuškino Braziliją

Nepriekaištingai startavusios devyniolikmetės sutriuškino Braziliją

LKF nuotr.

Lietuvos devyniolikmečių merginų rinktinė (1/0) galingai startavo Ispanijoje prasidėjusiame pasaulio čempionate.



Viliaus Stanišausko treniruojamos merginos turnyro starte 71:45 (21:2, 17:21, 16:12, 17:10) nepasigailėjo Brazilijos rinktinės (0/1) ir neužtruko pirmosios pergalės paieškose.

Europos čempionės nuo priešininkių atsiplėšė dar pačioje mačo pradžioje, kuomet per pirmąjį ketvirtį praleido tik du taškus. Per likusį laiką brazilėms nepavyko grėsmingai priartėti, o V. Stanišauskas minučių ant parketo galėjo suteikti visoms dvylikai savo žaidėjų.

Į pirmąjį laimėjimą komandą atvedė Justė Jocytė. Rinktinės kapitonė prie 21 taško pridėjo 9 atkovotus kamuolius, 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 28 naudingumo balus, o jos +/- rodiklis siekė net +35 taškus.


12 taškų pridėjo Rusnė Augustinaitė. Arti dvigubo dublio buvo Neda Pliatkutė – 10 taškų, 9 atkovoti kamuoliai ir 14 naudingumo balų. 10 taškų pelnė ir neseniai su aštuoniolikmečių rinktine dar žaidusi Sintija Aukštikalnytė.

Antroji dvikova C grupėje mūsiškių laukia jau sekmadienį, kuomet 15.45 val. prasidės mačas su italėmis (0/1). Tiesioginė rungtynių transliacija – FIBA „YouTube“ kanale.

Lietuvės turnyro atidarymo mače sužaidė nuostabų pirmąjį kėlinį – vienintelius du taškus praleido prabėgus minutei, o pačios greitai nurūko į priekį ir jau pradėjo triuškinti braziles (21:2). Antrasis ketvirtis kiek sėkmingesnis buvo jau varžovėms, tačiau jos iki pertraukos priartėjo tik nežymiai – 38:23.

Per trečiajį kėlinį lietuvės vėl kiek padidino savo pranašumą (54:35), o galiausiai per paskutiniąsias dešimt minučių sutvarkė formalumus ir šventė abejonių nekeliančią pirmąją pergalę.

Lietuva: Justė Jocytė 21, Rusnė Augustinaitė 12, Neda Pliatkutė ir Sintija Aukštikalnytė po 10, Gerda Raulušaitytė 7, Ugnė Sirtautaitė 6.

Brazilija: Giovanna Rocha da Silva 10, Ana Beatriz Passos Alves Da Silva 8, Arianny Francisco De Oliveira 7, Taissa Nascimento Queiroz ir Manuela Alves po 6.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: