Puolime strigę dvidešimtmečiai kovos dėl 7-os vietos

Puolime strigę dvidešimtmečiai kovos dėl 7-os vietos

FIBA nuotr.

Lietuvos dvidešimtmečių vaikinų rinktinė Europos čempionatą Graikijoje užbaigs maču dėl 7-os vietos.



Vytauto Pliaugos auklėtiniai nervingame paguodos mače 58:60 (14:16, 9:17, 15:11, 20:16) nusileido Vokietijos rinktinei ir patyrė jau antrąjį pralaimėjimą iš eilės po keturiomis pergalėmis pažymėto starto.

Lietuvos atstovams fatališkai nesisekė atakuoti krepšio – metimų iš žaidimo tikslumas siekė 33 proc. (17/39 dvit., 4/24 trit.), sunkiai sekėsi ir nuo baudų metimų linijos, kur pavyko realizuoti 55 proc. metimų. (12/22 baud.).

Senojo žemyno pirmenybės lietuviams baigsis šeštadienį, rungtynėmis dėl 7-os vietos prieš Turkijos komandą. Susitikimo transliaciją nuo 18.30 val. stebėkite FIBA „YouTube“ kanale.


Visą pirmąjį kėlinį lietuviai praleido besivejančiųjų vaidmenyje, tačiau skirtumas buvo trapus – 14:16. Antrajame ketvirtyje mūsiškiai trumpam buvo išsiveržę į priekį (17:16), tačiau vokiečiai spurtavo 11:0, o ilsėtis į rūbinę Lietuvos krepšininkai išėjo turėdami dviženklį deficitą (23:33).

Trečiajame kėlinyje ilgą laiką atotrūkis tarp komandų liko panašus, tačiau prieš paskutinįjį ketvrtiį lietuviai priartėjo – 38:44. Likus penkioms minutėms, oponentai vėl pagilino lietuvių duobę (44:55), tačiau netrukus po Liutauro Lelevičiaus tolimo tritaškio nuo lentos viltis vėl atgijo – 53:57. Po dar vieno kapitono taiklaus metimo komandas jau skyrė tik taškas – 57:58.

Tiksint paskutinėms sekundėms ir lietuviams atsiliekant 57:59, po netaiklaus metimo puolime kamuolį atsikovojęs Dominykas Butka išprovokavo pražangą ir stojo mesti baudų. Pirmoji buvo taikli, tačiau antroji skriejo pro šalį. Kamuolį sugriebę vokiečiai irgi pataikė tik vieną baudą, o mūsiškių išpuoliui liko 6 sekundės. Po minutės pertraukėlės L. Lelevičiaus dvitaškis nepasiekė tikslo ir sirena skelbė lietuvių pralaimėjimą.

Rezultatyviausias šįkart buvo antroje mačo dalyje prabilęs L. Lelevičius, pelnęs 19 taškų. Dvigubą dublį užfiksavo Dovydas Butka, kurio sąskaitoje – 10 taškų, tiek pat atkovotų kamuolių ir 17 naudingumo balų.

Lietuva: Liutauras Lelevičius 19, Dovydas Butka 10, Motiejus Krivas ir Dominykas Butka po 7.

Vokietija: Michaelis Ratajas 11, Benjaminas Schroderis 8, Alexanderis Richardsonas ir Sananda Fru po 7, Jacobas Ensmingeris, Antonio Dornas ir Maximilianas Lagenfeldas po 6.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: