Indonezijos krepšinio federacija svarsto galimybes jaunių rinktines treniruoti Lietuvoje

Indonezijos krepšinio federacija svarsto galimybes jaunių rinktines treniruoti Lietuvoje

Praėjusią savaitę Lietuvoje viešėjo Indonezijos krepšinio federacijos (Perbasi) delegacija. Perbasi prezidentas Danny Kosasih, generalinė sekretorė Nirmala Dewi, generalinės sekretorės pavaduotoja Rufiana, Indonezijos vyrų rinktinės vadovas Rony Gunawan ir Lietuvos garbės konsulato Indonezijoje atstovė Gianita Kadarisman visą savaitę domėjosi Lietuvos krepšinio struktūra, aplankė vaikų krepšinio mokyklas, profesionalius klubus, susitiko su LKF vadovais, miestų merais bei trenerių studijas organizuojančių universitetų atstovais.



„Esame akcentavę, kad Azija yra mūsų kryptis kalbant apie nacionalinio ir regioninio lygmens krepšinio programų diegimą. Šiuo metu turime intensyvius pokalbius ir diskusijas su Indonezijos krepšinio federacija, – pasakojo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. – Jie patys kreipėsi į mus, po sėkmingo Lietuvos pasirodymo FIBA pasaulio taurės turnyre. Indonezija nori perimti dalį žinių ir kompetencijų, kurias turi Lietuvos krepšinis ir, žinoma, mes tokią paslaugą parduosime.”

Indonezijos krepšinio vadovai lankėsi pajūryje, kur susitiko su Palangos miesto meru Šarūnu Vaitkumi, Klaipėdos universiteto rektoriumi Artūru Razbadausku, stebėjo Palangos „Olimpo” ir Klaipėdos „Neptūno” treniruotes, domėjosi Klaipėdos V. Knašiaus krepšinio mokyklos ir LCC tarptautinio universiteto veikla.

Kaune svečiai aplankė „Tornado” ir „Žalgirio” krepšinio mokyklas, stebėjo Kauno „Žalgirio” ir Vilniaus „Wolves” rungtynes. Sostinėje Indonezijos krepšinio atstovai stebėjo Vilniaus „Ryto” ir Utenos „Juventus” rungtynes, aplankė NBA krepšinio mokyklą ir susitiko su Indonezijoje dirbusiu bei šalies čempiono titulą iškovojusiu Giedriumi Žibėnu.


„Tai, ką pamatėme Lietuvoje, bus labai naudinga mūsų patirčiai. Planuojame keletą bendradarbiavimo projektų, ypatingas dėmesys bus skiriamas jaunių rinktinės tobulinimui, taip pat tikimės į Lietuvą atvykti ir su nacionaline Indonezijos rinktine”, – kalbėjo Indonezijos krepšinio federacijos prezidentas Danny Kosasih.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: