J. Kazlauskas: šį sezoną M.Gecevičių stebiu atidžiau



Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas teigia, jog į išplėstinį rinktinės kandidatų sąrašą nėra įtraukti visi geriausi šalies krepšininkai.



"Sutinku, kad gal yra ir geresnių žaidėjų nei kai kurie įtrauktieji į kandidatų sąrašą, tačiau sudarydamas tą sąrašą turėjau atsižvelgti ir į krepšininkų pozicijas. Juk negalėjau į sąrašą įtraukti penkiolikos puolėjų ar „centrų“, nors jie galbūt ir geresni žaidėjai nei žemesnieji.", - lrytas.lt portalui teigė treneris.

Treneris taip pat atsakė, kodėl neįtraukė į kandidatų sąrašą Mariaus Runkausko ir Ovidijaus Galdiko.



"O.Galdiko kandidatūros beveik nesvarsčiau, nes nematau bėdų dėl vidurio puolėjo pozicijos. Lietuvos rinktinė turi tikrai gerų ir patyrusių „centrų“ – be J.Valančiūno, ir Robertą Javtoką, ir Darjušą Lavrinovičių.

Tuo tarpu M.Runkauskas man labai patiko, kai „Asesoft“ žaidė su „Lietuvos rytu“. Tačiau klausimas, ko mums labiau reikia, – įžaidėjo ar atakuojančiojo gynėjo. M.Runkauskas – „antrasis numeris“, ne įžaidėjas. Tada paklauskite savęs, su kuo jis konkuruotų dėl vietos rinktinėje – su Martynu Gecevičiumi, Artūru Milakniu, Renaldu Seibučiu, Martynu Pociumi. Tuomet atsakykite – ar M.Runkauskas už juos yra geresnis?", - pripažino J. Kazlauskas.

Strategas tikino, kad Vilniaus „Lietuvos ryto“ lyderis Martynas Gecevičius šiemet padarė pažangą.

"Martynas padarė pažangą. Nesu tikras, ar tikrai didelę, bet neneigsiu, kad šį sezoną M.Gecevičių stebiu atidžiau. Tačiau yra dalykų, kurių dar negaliu sakyti, truputį per anksti. Kai atkreipiau dėmesį į M.Gecevičių, jis „Olympiakos“ komandoje sėdėjo ant suolo. „Lietuvos ryte“ jis žaidžia daug, jaučiasi lyderis. Matysime, kaip jam seksis ateityje.", - kalbėjo specialistas.

alt







lrytas.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: