J. Kazlauskas: „Lietuvos krepšinis gyvena ne geriausius laikus“



Lietuvos vyrų rinktinės treneris Jonas Kazlauskas dienraščiui "Lietuvos rytas" pripažįsta, kad šiuo metu Lietuvos krepšinis išgyvena sunkmetį. Pasak stratego, šiuo metu vyksta kartų kaita.



"Karta, su kuria subrendau kaip treneris ir kuri užaugo su manimi, jau nueina nuo scenos. Liko tik vienas kitas veteranas.

Vis tikimės, kad subręs jaunimas, bet iš jaunų žaidėjų dar nelabai galime rinktis. Normalu, kad kartų kaitą sunkiai išgyvename, nes Lietuva – maža šalis.



Tik daug gyventojų, stipresnę ekonomiką ir stiprias krepšinio lygas turinčios šalys, tokios kaip Ispanija ar JAV, lengviau pakelia permainas rinktinėje. Nors šios šalys irgi turi bėdų, tos bėdos – menkesnės.

Iš vyresniųjų rinktinės žaidėjų vienintelis Mantas Kalnietis dar gali vadintis tikru lyderiu. O tie, kurie keičia buvusius lyderius, dar gana jauni. Krepšinyje brendimas prasideda 23–24 metų, nuo 25-erių krepšininkas jau pradeda žaisti solidžiai.

O kiek metų žaidėjams, kuriuos dažniausiai vadiname rinktinės ateities lyderiais? Jonui Valančiūnui – 23-eji, Donatui Motiejūnui – 24-eri.

Jau per praėjusį pasaulio čempionatą Ispanijoje buvo labai sunku – turėjome nemažai bėdų: kai kurie pajėgūs žaidėjai, tokie kaip Linas Kleiza, negalėjo atvykti, paskutinę minutę iškrito M.Kalnietis. Po to čempionato jaučiausi toks išsunktas, kad nebesinorėjo nieko.", - lrytas.lt portalui atviravo J.Kazlauskas.

alt







Lrytas.lt

{fcomment}


Video rekomendacijos: