M. Kalnietis: „Viską reikia greičiau susidėti į galvas“



Antradienį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės nariai susirinko į pirmą treniruotę. Jau ketvirtadienį komanda išskrenda į Belgiją, kur penktadienį žais pirmas Europos vyrų krepšinio čempionato rungtynes.

Po pirmosios rinktinės treniruotės Mantas Kalnietis kalbėdamasis su žiniasklaida pasidalijo pirmaisiais įspūdžiais.

„Sunku kažką sakyti, nes turėjome tik po 45 minutes atlikti tuos naujus derinius. Yra labai mažai laiko. Gal rungtynėse išaiškės, kad kažkas netinka. Viską reikia greičiau susidėti į galvas“, – kalbėjo M. Kalnietis.

Mantai, koks jums yra šis sezonas?



– Pirma sezono dalis buvo tikrai prasta ir tik įvykus permainoms bei prisijungus Mindaugui Kuzminskui pradėjome kilti į viršų. O dabar nuotaikos tikrai labai geros, tik tiek, kad žaidžiame mažai rungtynių, tvarkarašti toks gaunasi mūsų, bet dabar žaidimas mus tenkina ir rezultatai tikrai geri. Žiūrėsime kaip toliau.

–  Ar šis FIBA „langas“ jums pačiam tik į naudą?

- Tai taip. Labai smagu, kai sezono viduryje galime grįžti į gimtinę, pamatyti tuos žmones, kurių nematai ištisus metus.

Kiek šis langas svarbus žvelgiant ir į olimpinės atrankos turnyrą ir pradėti kloti žaidimo pamatus?

- Gausime kažkokią informaciją ir tie, kurie bus ir vasarą, jau bus susidėję mintyse, ką žaisime. Aišku, atvykus dideliems žmonėms iš NBA gali kažkas keistis, bet mintis bus panaši.

Ar jus nustebino A.Juškevičiaus sprendimas neatvykti į rinktinę?

- Visokių būna sprendimų. Vieną vasarą vienų priežastys vienos, kitą vasarą kitų žaidėjų – kitos. Lietuvos rinktinėje vieną žaidėją keičia kitas. Reikia gerbti Ado sprendimą, o daugiau informacijos apie jį neturiu.


Ar pats neturėjote minčių apie karjeros rinktinėje pabaigą?

– Po praėjusio pasaulio čempionato buvo nusivylimo, bet praėjo kiek laiko, nusiraminome. Dar ir varžybų tvarkaraštis mūsų klubui praretėjo.











Krepsiniozinios.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: