Eurolygos ir NBA klubų dėmesio gavęs D. Motiejūnas: „Esu labai laimingas būdamas rinktinėje“



Lietuvos vyrų rinktinė antradienį pradėjo pasiruošimą Europos čempionato atrankos kovoms.

Po pustrečių metų pertraukos į Lietuvos rinktinę grįžęs Donatas Motiejūnas išvydo daug pažįstamų veidų. Jis tikina, kad artimiausia savaitė jam bus ypatinga, tačiau tolesnė ateitis tebeskendi viruso ūkanose.

„Esu laimingas čia būdamas. Kaip ir kiekvienam žaidėjui – labai smagu sugrįžti. Labai džiaugiuosi matydamas daugelio žaidėjų veidus. Aišku, kai kuriems iš jų atvažiavimą į šią rinktinę yra daug sunkesnis nei man. Kai kurie iš jų prieš keletą dienų žaidė finalus taurėse. Aš juos suprantu, kad jie čia atvyko pavargę. Aš pastarąjį mėnesį tik dirbau treniruotėse“, – teigė D-Mo.

Kaip įvertintumėte savo sportinę formą, kai nuo sausio mėnesio neturėjote rungtynių?



– Tikrai nesėdėjau ant sofos, kiekvieną dieną su treneriu Virginijumi Mikalausku dirbome po du kartus. Jis žino, kaip išlaikyti mano formą ir manyčiau, kad ji yra tokia, kokia ir turi būti.

Galbūt treneris sakė, ko iš jūsų tikisi, ką jums akcentuoja?

– Pagrindinis dalykas – žaisti komandiškai ir laimėti. Ne kartą esame žaidę kartu, turime daug talentingų žaidėjų. Dvi pergalės būtų idealiausias variantas, kurio ir sieksime.

Ar sulaukėte kokių nors žinių iš Šanchajaus?

– Pranešta, kad balandžio 1 prasitęs čempionatas. 3 savaites iki tol kvies visus treniruotis, todėl reikėtų išvykti po pirmos kovo savaitės. Pagal situaciją matome, kad tai sunkiai įgyvendinama, kadangi liga nėra suvaldyta. Lauksime žinių – mano darbas yra būti pasiruošusiam. Ir – šiuo metu – atstovauti Lietuvos rinktinei.

Eurolygoje netrukus užsivers žaidėjų perėjimų langas. Ar klubai neatakuoja jūsų pasiūlymais?

– Su agentu šiais klausimais kalbėjome, yra ir Eurolygos, ir ne vienas NBA klubas, kuris užklausė su tikslais mane prisivilioti. Bet agentas man pasakė, kad nekvaršins galvos, nevardins komandų, nes mano situacija yra aiški – turiu kontraktą. Jei nutrauksiu, gali vykti teismai ir kiti dalykai, kurie užsitęstų labai ilgai.


Jei koronavirusas toliau nebus sustabdytas, bet jums lieps važiuoti. Ar yra tikimybė, kad atsisakytumėte?

– Priklausytų nuo situacijos, jeigu situacija būtų tokia, kokia yra dabar, tuomet su agentu svarstytume visus variantus. Tai gyvybei pavojinga liga, kuri Kinijoje smarkiai išsiplėtė. Tuomet kalbėtume su agentu.

Ar V.Mikalauskas keliaus kartu su rinktine ir į Belgiją?


– Taip, tai buvo suderinta su rinktine. Gražiai paprašiau, nes pats treneris irgi išsiilgęs rinktinės. Mums abiem tai yra ypatinga. Tikrai džiaugiuosi, kad turiu tokį žmogų. Jis padėjo man atsistoti ant kojų ir yra žmogus, verčiantis mane tobulėti.







Krepsiniozinios.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: