D. Maskoliūnas: „Žaidėjai ne robotai, o aš – ne vunderkindas“



Antradienį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės nariai susirinko į pirmą treniruotę. Jau ketvirtadienį komanda išskrenda į Belgiją, kur penktadienį žais pirmas Europos vyrų krepšinio čempionato rungtynes.

Dariui Maskoliūnui tai buvo pirma treniruotė esant rinktinės vyriausiuoju treneriu. Jis prisipažino, jog jaudulio nejautė, per treniruotę jautėsi gerai. „Daugelį žaidėjų pažįstu jau ne vienus metus, man tai nėra kas nors naujo”, - sakė jis.

Tik prisipažino, jog buvo nelengva išklysti iš Eurolygos ritmo – ketvirtadienį Kauno „Žalgiris“ žais rungtynes su Vitorijos „Baskonia“ ir jam nereikėjo rūpintis šiomis rungtynėmis. „Bet vis tiek mintimis esu ir su „Žalgiriu“, ir su rinktine. Mintys taip greitai neišsivalo”, - tikino strategas.

Sekmadienį per rinktinės susirinkimą naujasis rinktinės vyriausiasis treneris žaidėjams pasakė, kokio žaidimo ir krepšininkų tikisi. „Bet žaidėjai nėra robotai, o aš – ne vurdenkindas, negaliu per kelias dienas padaryti tai, ką Kauno klube darome per dešimt mėnesių. Tai paprasčiausiai neįmanoma”.



Pirmoje treniruotėje dalyvavo dvylika žaidėjų. Tryliktas – Arnas Butkevičius – turėjo prisijungti vakare, mat turi šiokių tokių sveikatos problemų.

Per pirmą treniruotę žaidėjai dirbo ties puolimo ir gynybos schemomis. „Puikiai suprantame, kad žaidėjai nėra robotai, jiems atminties plokščių neįkrausi. Bandome išmokti, įsisavinti, vakare pažaisime penki prieš penkis, rytoj dar pasitreniruosime ir važiuosime į varžybas”, - aiškino D. Maskoliūnas.

Į šią rinktinės stovyklą turėjo atvykti Vilniaus „Ryto“ aukštaūgis Evaldas Kairys ir Klaipėdos „Neptūno“ atstovas Deividas Gailius, tačiau jų nebus dėl traumų. Pirmasis stovyklą praleis dėl pablogėjusios sveikatos, o D. Gailiui savaitgalį skilo kairės rankos pirštas. E. Kairį stovykloje pakeitė Prienų „CBet“ ekipos aukštaūgis Laurynas Birutis, o vietoj D. Gailiaus treneriai nieko nepakvietė.

Į šią rinktinės stovyklą turėjo atvykti Vilniaus „Ryto“ aukštaūgis Evaldas Kairys ir Klaipėdos „Neptūno“ atstovas Deividas Gailius, tačiau jų nebus dėl traumš. Pirmasis stovyklą praleis dėl pablogėjusios sveikatos, o D. Gailiui savaitgalį skilo kairės rankos pirštas. E. Kairį stovykloje pakeitė Prienų „CBet“ ekipos aukštaūgis Laurynas Birutis, o vietoj D. Gailiaus treneriai nieko nepakvietė.

„Iš pradžių buvo abejonių dėl L. Biručio kojos, bet jos sportinė forma yra gera, žaisdamas Prienuose demonstruoja neblogą krepšinį. Besigydydamas traumą sustiprėjo, užsiaugino daugiau raumenų, mūsų komandai tikrai pagelbės”, - sakė D. Maskoliūnas. Jo teigimu, E. Kairys ir L. Birutis yra skirtingo plano žaidėjai , tačiau tai didesnės sumaišties nesukėlė.

Paklaustas, koks bus žaidimo braižas, D. Maskoliūnas nusišypsojo: „Stipriai ginsimės, greitai bėgsime, taikliai mesime“.

Belgijos rinktinę treniruoja Dario Gjergja. Rungtynių su lietuviais išvakarėse jis paskelbė 15 krepšininkų, kurie bus registruojami penktadienio susitikimui. Šeimininkų komandai nepadės du Eurolygoje rungtyniaujantys rinktinės nariai – Samas Van Rossomas („Valencia“) yra patyręs traumą, o puolėjo Ismaelio Bako neišleido Vilerbano ASVEL.


„Sunku vertinti Lietuvos rinktinę, susitikimo išvakarėse sakė D. Gjergja. - Joje pasikeitė trenerių štabas. Komandą sudaro jaunų ir patyrusių žaidėjų, kurie aikštelėje padarys viską, mišinys”.

Iki šiol Lietuvos ir Belgijos rinktinės yra susitikusios keturis kartus ir pasidalijusios pod vi pergales. 2015 metų Europos čempionate belgai lietuvius nugalėjo 76:74, o 1995-ųjų lapkritį svečiuose mūsiškiai neatsilaikė 83:85. Pergales Lietuvos rinktinė iškovojo 1997-aisiais (75:52) ir 2013 metais (86:67).

„Belgijos rinktinėje yra daug jaunų energingų žaidėjų. Jie agresyvūs gynyboje, mėgsta bėgti, gerai kovoja po krepšiais, - varžovus analizavo D. Maskoliūnas. – Matysime. Turime kelių jų rungtynių su islandais vaizdo įrašus, juos analizuosime, nes dauguma rinktinės žaidėjų yra tie patys”.


Rungtynes su Čekijos komanda lietuviai žais vasario 24 d. Vilniuje, „Siemens“ arenoje. Lietuvos rinktinė Europos čempionato atrankos C grupėje dar susitiks su Danijos rinktine, o į žemyno pirmenybes pateks trys geriausios grupės komandos.












Saulius Ramoška | Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: