L. Birutis iškviestas į rinktinę pakeisti E. Kairį



Likus dienai iki Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovyklos pradžios, įvyko korekcijos komandos sudėtyje. Po Karaliaus Mindaugo taurės turnyro paaiškėjo, kad Vilniaus „Ryto“ aukštaūgis Evaldas Kairys dėl pablogėjusios sveikatos turės praleisti šią rinktinės stovyklą.

„Turime tris Lietuvos rinktinės kandidatus, bet aišku, kad Kairys greičiausiai nevyks, nes jis turbūt važiuos į ligoninę, kad atsistotų ant kojų. Apie tai kalbėjome su Dariumi“, – po Karaliaus Mindaugo taurės rungtynių kalbėjo „Ryto“ vyr. treneris Dainius Adomaitis.

Šiandien ši informacija buvo ofcialiai patvirtinta ir rinktinės trenerių štabas į stovyklą pakvietė Prienų „CBet“ ekipos aukštaūgį Lauryną Birutį.

Šiame atrankos cikle rinktinei nepadės ir Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkas Deividas Gailius. Jam rungtynėse su Panevėžio „Lietkabeliu“ skilo kairės rankos pirštas. Kito krepšininko į šią poziciją treneriai nekvies.



Atrankos etapą lietuviai pradės vasario 21 dieną išvykoje su Belgijos rinktine. Rungtynės su Čekijos komanda vasario 24 dieną vyks Vilniuje, „Siemens“ arenoje. Jų pradžia 19 valandą 30 minučių, o bilietus į šį susitikimą platina tiketa.lt

Lietuvos rinktinė Europos čempionato atrankos C grupėje dar susitiks su Danijos rinktine, o į Senojo žemyno pirmenybes pateks trys geriausios grupės komandos.

Visi kandidatai:

Mantas Kalnietis, Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“
Žygimantas Janavičius, Klaipėdos „Neptūnas“
Rokas Jokubaitis, Kauno „Žalgiris“
Tomas Dimša, Panevėžio „Lietkabelis“
Paulius Valinskas, Panevėžio „Lietkabelis“
Jonas Mačiulis, Atėnų „AEK“
Mindaugas Kuzminskas, Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“

Arnas Butkevičius, Vilniaus „Rytas“
Eimantas Bendžius, Vilniaus „Rytas“
Gytis Masiulis, Klaipėdos „Neptūnas“
Donatas Motiejūnas, Šanchajaus „Sharks“
Laurynas Birutis, Prienų „CBet“
Martynas Sajus, Panevėžio „Lietkabelis“












Krepsinionamai.lt


{fcomment}

Video rekomendacijos: