D. Maskoliūnas po debiuto: „Noriu nuoširdžiai atsiprašyti žmonių. Didelis „sorry“ už tokį pasirodymą“ (VIDEO)



Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė penktadienį nesėkmingai pradėjo 2021 metų Europos čempionato atrankos ciklą. Pirmoji Lietuvos krepšininkių varžovė atrankos C grupėje buvo Belgijos komanda. Lietuvių akistata su belgais įvyko Monso miesto „Diamonte“ arenoje ir baigėsi mūsiškių skaudžiu pralaimėjimu rezultatu 65:86 (9:23, 12:17, 10:28, 34:18).

Po mačo rinktinės trenerio pareigose debiutavęs Darius Maskoliūnas teigė, kad aikštėje matė tik vieną komandą.

„Noriu nuoširdžiai atsiprašyti visų žmonių, kurie atvyko mus palaikyti čia Belgijoje. Tikrai turėjome superinį palaikymą ir žaidėme lyg pusiau namie. Didelis „sorry“ už tokį pasirodymą.

Šiandien čia buvo viena komanda, tai buvo belgai. Jie buvo ir greitesni, ir šoklesni, ir taiklesni, ir labiau norėjo, ir labiau buvo užsivedę.



Nors vakar viduje kažkiek jaudinausi, tikrai jaučiausi ramesnis nei šiandien žaidėjai. Kamuolys krenta iš rankų, gynyboje nesusikalbame, darome tokias klaidas lyg pirmą kartą susirinkę“, – po mačo pasakojo treneris.

Prieš dvikovą kalbėjote, kad bandysite bėgti, kodėl to nebuvo pirmuosius tris kėlinius?

– Nes pralaimėjome kamuolius po krepšiu, o kai neturi kamuolio, negali bėgti į greitą puolimą. Plius, jie pataikė viską – labai sunkių metimų, dėl kurių rizikavome ir palikome žaidėjus laisvus.

Ką planuojate padaryti, kad taip nebūtų mače su čekais?

– Rūbinėje pasikalbėjome. Aš neturėjau tikslo jų pulti. Sudegėme nuo manęs iki visų kitų kartu. Tai dabar reikia kartu atsistatyti, išanalizuoti, ką galime padaryti ir pataisyti. O pataisyti turime daug ką.

Man dar vienas labai keistas dalykas – mes rungtynes pradedame be energijos ir taip pat trečiąjį kėlinį. O ketvirtajame kėlinyje jau atsiranda jėgų ir sugebame įmesti 34 taškus. Nesitikėjau, kad taip prastai pradėsime rungtynes ir taip prastai sužaisime.

Kaip būtų galima įvertinti Donato Motiejūno sugrįžimą į rinktinę?


– Donatas įmėtė taškų, viskas gerai, bet prieš kelionę į Belgiją mane neramino jo fizinė būklė. Sužaidęs 2–3 minutes jautėsi jo „sėdimas“. Trūksta jam žaidybinio ritmo, čia gavo tikrai nemažai minučių ir presingo, pradžioje bandėme žaisti per jį. Kovojo, stengėsi, tikrai mums padėjo. Žinome, ne tiek, kiek mes norime. Ne tiek, kiek mes iš jo tikimės. Ypatingai gynyboje.

Ar tokiai nesėkmei įtakos turėjo tai, kad jums tai buvo debiutas?

– Tikrai gėda prieš tiek žmonių, kurie čia susirinko. gėda kaip atrodėme iki trečio kėlinio vidurio, ką ten – gėda už visas rungtynes. Žinau, kur atėjau. Žinau, kokį iššūkį priėmiau, bet tai yra tik pirmos rungtynės – reikia žiūrėti į priekį.













Krepsiniozinios.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: