Rugsėjį – dar vienerios kontrolinės rungtynės: mūsiškius egzaminuos ambicingieji suomiai



Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau rugpjūčio 30 dieną rinksis į treniruočių stovyklą Vilniuje, kur pradės pasiruošimą Pasaulio taurės atrankos, antro etapo rungtynėms su Kroatijos ir Olandijos rinktinėmis.

Lietuviai pasiruošimo etape sužais ne tik kontrolines rungtynes namuose su Latvijos rinktine (rugsėjo 9 dieną, „Siemens" arenoje), bet ir išvykoje išmėgins jėgas su Suomijos nacionaline komanda. Rungtynės vyks rugsėjo 5 dieną „Espoo Metro" arenoje, jų pradžia – 18 valandą 30 minučių.

„Suomijos rinktinė yra tikrai stiprus varžovas, tą rodo ir pastarųjų metų rezultatai – komanda žaidė Europos čempionate. Rinktinė turi talentingų žaidėjų, tokių kaip Lauri Markkanenas ir kiti.

Iš kitos pusės, mums paranku, kad turėsime trumpą ir patogią kelionę, todėl galime susiplanuoti treniruočių procesą, neiškristi iš mūsų planuojamo ritmo. Taip pat verta pastebėti, kad daugiau patogių opcijų neturėjome. Tokios rungtynės bus tikrai labai naudingos", – sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Dainius Adomaitis.



Suomijos rinktinė Pasaulio taurės atrankos K grupėje šiuo metu rikiuojasi ketvirtoje vietoje. Pirmajame etape suomiai iškovojo tris pergales ir patyrė tris pralaimėjimus, o artimiausiu metu jų lauks akistatos su Bosnijos ir Hercegovinos, Prancūzijos ir Rusijos rinktinėmis.

style="display:block; text-align:center;" data-ad-layout="in-article" data-ad-format="fluid" data-ad-client="ca-pub-9232533877213603" data-ad-slot="8854447420"> //




Kalbėdamas apie kontrolines rungtynes su lietuviais, Suomijos rinktinės vyr. treneris pabrėžė Lietuvos krepšinio mokyklos tradicijas ir pergales, bei vylėsi, kad po labai ilgos pertraukos pavyks iškovoti pergalę.



„Mes jau daugelį metų labai gerbiame Lietuvos krepšinio mokyklą, jos patirtį ir žinias. Vertiname nacionalinės rinktinės programą. Dar 2004 metais, kai pradėjome pertvarkyti Suomijos nacionalinės rinktinės žaidimą, mes žvelgėme į Lietuvą, kaip į „didįjį brolį", iš kurio galime mokytis kiekvienais metais. Lietuva – tobulas programos pavyzdys, kuri panaudodama nedidelės šalies išteklius, sukuria ne tik sėkmingą žaidimą, bet ir visą kultūrą aplink jį.

Krepšinio populiarumo augimas Suomijoje ir pastarųjų metų pergalės rodo, kad pamažu artėjame prie Lietuvos krepšinio programos, tačiau vis dar turime iš ko pasimokyti. Mes laukiame naujų iššūkių ir tikimės, kad pirmą kartą per 24 metus pavyks laimėti", – sakė Suomijos rinktinės vyr. treneris Henrikas Dettmannas.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sėkmingai įveikė pirmąjį Pasaulio taurės atrankos etapą ir iškovojo visas šešias pergales. Lietuviai antrąjį atrankos etapą pradės rugsėjo 14 dieną rungtynėmis išvykoje su Kroatijos rinktine, o rugsėjo 17 dieną „Siemens" arenoje lauks dvikova su Olandijos ekipa.

//




//




style="display:none;" data-ad-client="ca-pub-9232533877213603" data-ad-slot="3472783777"> //




alt

style="display:block" data-ad-format="fluid" data-ad-layout-key="-a0-16+1s+4t-8b" data-ad-client="ca-pub-9232533877213603" data-ad-slot="5015274760"> //











Krepsinionamai.lt

{fcomment}


Video rekomendacijos: