Treneris A. Brazys Lietuvos krepšinio rinktinei prognozuoja medalius

alt



Aiškėjant Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės, kuri gins Lietuvos garbę Europos krepšinio čempionate, sąrašui, treneris Algirdas Brazys „Žinių radijui" sakė, kad šis sąrašas yra optimalus, ir rinktinė turi šansus iškovoti medalius.



„Tas sąrašas yra jaunų ir patyrusių žaidėjų lydinys. Eina pereinamasis laikotarpis, kuris nėra toks skaudus, kadangi nėra taip, kad mes nutraukiame ryšį su rinktinės veteranais ir iš karto žaidžiame su jaunimu. Komanda po truputį atsijaunina, kas iš tikrųjų džiugina. Tie žaidėjai, kurie yra sudėtyje, yra tikrai aukšto meistriškumo, ir mes einame į priekį", - laidoje „Aktualioji valanda" sakė A. Brazys.

Pasak jo, komandos kapitonu galėtų būti Paulius Jankūnas arba Robertas Javtokas, nes jie yra patyrę žmonės, autoritetai komandoje.



„Be abejo, komandą sustiprintų (Donatas) Motiejūnas. Daugiau iš tų žaidžiančių, ką mes turime Lietuvoje, ar lietuvių, žaidžiančių užsienyje (nėra, ką įtraukti – red.). Šis kandidatų sąrašas yra optimalus", - kalbėjo A. Brazys.

Pasak jo, kiekvienas rinktinės narys gali iššauti ir rinktinės potencialas yra didžiulis.

„Prizininkų tarpe tikrai galime būti. Esu iš optimistų. Aišku, gali atsitikti visokių dalykų, bet su šia sudėtimi, manau, mes esame visiškai pajėgūs konkuruoti su stipriausiomis komandomis. (...) Dėl aukso sudvejočiau. Auksą greičiau turėtų pasikabinti Ispanijos komanda", - sakė A. Brazys.

Laida „Aktualioji valanda" transliuojama darbo dienomis 17.05 val.

alt




Ieva Kazlauskaitė | Žinių radijas

{fcomment}

Video rekomendacijos: