M. Špokas: FIBA dirba su NBA, kad rinktinėms atstovautų geriausi krepšininkai

Vasarą Lietuvos moterų ir vyrų krepšinio rinktinės rinksis į pasirengimo stovyklas. Kokie bus varžovai, su kuriais lietuviai žaistų draugiškas rungtynes, pasak Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinio sekretoriaus-direktoriaus Mindaugo Špoko, turėtų paaiškėti artimiausiomis dienomis.



„Yra trenerių norai. Gal penktadienį jau turėsime atsakymus, – sakė jis. – Mes jau turime visus atsakymus dėl mūsų žaidėjų draudimo, tačiau kolegos kitose šalyse stringa dėl krepšininkų draudimo.“

M. Špoko teigimu, rinktinės vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas artimiausiu metu turėtų pristatyti rinktinės kandidatų sąrašą. „Kiek žinau, visi kviečiami žaidėjai mielai sutiko atvykti į stovyklą“, – tikino LKF generalinis direktorius.

Paklaustas, kiek realu, kad kitąmet vyksiančioje olimpinėje atrankoje mūsų rinktinei galės padėti NBA rungtyniaujantys Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis, M. Špokas atsakė, jog pagal tai, kas šiandien žinoma, yra nerealu.


„Jei naujas NBA sezonas prasidės gruodžio mėnesį, tuomet nerealu. Nebent lietuvių atstovaujami klubai anksti baigtų pasirodymą NBA čempionate. Tačiau mes jiems linkime visa ko geriausio. Čia daug spekuliacijų yra ta tema.“

LKF vadovas pasakojo, jog praėjusią savaitę buvo surengtas FIBA varžybų komisijos posėdis. Jame valstybių atstovai klausinėjo, ar bus galimybė į rinktines suburti stipriausius žaidėjus.

„FIBA vadovai sakė, jog su NBA glaudžiai dirbama, kad geriausi krepšininkai būtų rinktinėse. Bet gyvenimas diktuoja savo sąlygas. Kas galėjo pagalvoti, kad olimpinės žaidynės bus perkeltos į kitus metus. To niekada nėra buvę“, – sakė M. Špokas. 





Saulius Ramoška Alfa.lt

Video rekomendacijos: