Lietuvos rinktinė netrukus gali turėti trečią NBA žaidėją: liko pateikti vieną dokumentą

Lietuvių kilmės kanadietis Ignas Brazdeikis duodamas interviu nypost.com atskleidė, kad svajoja žaisti Lietuvos rinktinėje.



20-metis 197 cm ūgio krepšininkas gimė ir augo Kaune, tačiau vėliau su šeima išvyko į Kanadą, tad šiuo metu turi šios valstybės pilietybę.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas atskleidė, kad Niujorko „Knicks“ puolėjas rodo didelį norą gauti šalies pilietybę.

Skelbiama, jog atletas dar prieš pusmetį yra pataikęs dokumentus suteikti jam Lietuvos pilietybę išimties tvarka, bet nuo to laiko jo prašymas guli Lietuvos Respublikos Prezidentūroje be jokio atsakymo.


Kaip paaiškėjo, I. Brazdeikiui trūksta pateikti vieno dokumento, kurio dėl karantino negali gauti iš Kanados vyriausybės.

„Yra vienas dokumentas, kurio Ignas fiziškai negali pateikti – tai teistumo pažyma. Visi žinome, kad jis nėra teistas, bet iš Kanados reikia gauti pažymą. Per pandemiją jis pats yra JAV. Artimiausiu metu turėtų tai išsispręsti.

Noriu padėkoti ir prezidentūrai, su kuria dedam visas pastangas. Teko bendrauti ir su Gitanu Nausėda. Jis yra už, tačiau reikia išspręsti teisinius dalykus, negalime remtis vien emocijomis“, - teigė M. Špokas.

Krepsiniozinios.lt kviečia dalyvauti apklausoje, ar reikia suteikti pilietybę Kanadoje išaugusiam NBA potencialo talentui:





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: