D. Maskoliūnas atskleidė rinktinės sudėtį: atvyks D. Sirvydis, T. Sedekerskis ir M. Blaževičius

FIBA nuotr.

Žinomas Lietuvos komentatorius ir toliau nepaliaujamai kvočia žymiausias šalies krepšinio asmenybes.



Žodžio kišenėje neieškantis žurnalistas, pasitelkęs į pagalbą bičiulius iš „Betsafe", šįkart pasikalbėjo su Lietuvos krepšinio rinktinės vyriausiuoju treneriu Dariumi Maskoliūnu, kuris atskleidė dar niekur neskelbtų naujienų apie šios vasaros rinktinės planus. Pirmąjį birželio penktadienį vykusio interviu metu, rinktinės strategas aptarė rinktinės žaidėjų sąrašą bei prasitarė apie draugišką turnyrą Estijoje.

Pokalbio pradžioje D. Maskoliūnas pripažino, jog karantinas sujaukė visus planus ir atsiradusi nežinomybė neleido drąsiau pagalvoti apie idėją surinkti geriausius šalies žaidėjus į rinktinės stovyklą dar šią vasarą. Pamažu pandemijai rimstant, iniciatyvą parodė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovybė.

„Iniciatyva surengti stovyklą kilo iš federacijos. Pasikalbėjus su Mindaugu Špoku ir jam pasiūlius tokią idėją, vienareikšmiškai atsakiau, jog reikia bandyti, daryti", – pripažįsta D. Maskoliūnas.


Paprašytas įvardinti, kokius tikslus šią vasarą vyksiančioje stovykloje yra nustatęs trenerių štabas, Lietuvos komandos strategas atviravo, jog stovyklos metu bus orientuojamasi į jaunų žaidėjų galimybių patikrinimą ir artimesnį susipažinimą su jais bei supažindinti juos su savo idėjomis, sistema.

„Būkim biedni, bet teisingi – šią vasarą jokiam turnyrui nesiruošiame, tad žaidėjai stovykloje iš esmės ruošis sezonams klubuose. Kadangi atsirado galimybė susirinkti, tai ją išnaudosime tam, kad pasikviestume kuo daugiau žaidėjų, kurie nebuvę rinktinėje, supažindintume su mūsų idėjomis, sistema. Pradžioje stovyklos bandysime pasiruošti fiziškai bei dirbsime ties traumų prevencija, o vėliau pereisime į salę, kur dirbsime tiek individualiai, tiek komandiškai. Jau yra patvirtinta, jog stovyklos pabaigoje turėsime dvi kontrolines rungtynes su Latvijos ir Estijos komandomis, tad pasitikrinti, ko išmokome, taip pat gausime galimybę" – netikėtą naujieną atskleidė vyriausiasis rinktinės treneris.

V. Čeponiui paprašius patikslinti, kuriomis dienomis vyks minėtas turnyras, treneris nedaugžodžiavo: „Kiek žinau, rungtynes Estijoje žaisime liepos 24-25 dienomis, kadangi šiemet estai mini savo krepšinio šimtmetį ir ta proga organizuoja kaimynų turnyrą", – teigė jis.

Prieš pat pokalbį tinklalaidės vedėjui Lietuvos rinktinės treneris atskleidė žaidėjų sąrašą, kurie patvirtino dalyvavimą rinktinės stovykloje. Šią vasarą Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovykloje susiburs šie žaidėjai: Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius, Rokas Jokubaitis, Marius Grigonis, Tomas Dimša, Rokas Giedraitis, Deividas Sirvydis, Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius, Tadas Sedekerskis, Gytis Masiulis, Eimantas Bendžius, Arnoldas Kulboka, Artūras Gudaitis, Marek Blaževič, Laurynas Birutis.

Tiesa, dėl pratęstų vietinių čempionatų tokie žaidėjai kaip Deividas Sirvydis, Rokas Giedraitis, Gytis Masiulis, Arnoldas Kulboka, Tadas Sedekerskis dar negali būti tikri, jog spės atvykti į stovyklą, tad į jų pozicijas būtų kviečiami kiti krepšininkai.

Rinktinės žaidėjų sąraše be Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio trūksta ir kitų garsių pavardžių – Jono Mačiulio, Mindaugo Kuzminsko ir Pauliaus Jankūno. Pasak D. Maskoliūno, toks sprendimas buvo priimtas dėl to, jog būtų galima išbandyti jaunuosius žaidėjus.

„Taip, jų rinktinėje nebus, bet tai nereiškia, jog jie yra išbraukti iš sąrašų ar neturi galimybės atstovauti Lietuvos rinktinėje. Žinome, ką gali Mindaugas ir Jonas, tad šios stovyklos metu mes tik norime pasižiūrėti, ką gali ateities žaidėjai tose pozicijose ir kaip jie gali atrodyti vyrų krepšinyje", – situaciją nupasakojo jis.


Anot jo, visiems jauniesiems talentams jau reikia ruoštis atrankoms ir, galbūt, Olimpiadai. Treneris nuogąstauja, jog prasitęsus NBA sezonui ir žiūrint į sekančio stipriausios pasaulio lygos sezono projekcijas, yra nemaža tikimybė, jog nemaža dalis ten rungtyniaujančių žaidėjų tiesiog negalės sudalyvauti Olimpinėse žaidynėse.

Daugiau D. Maskoliūno minčių apie artėjančią stovyklą, varžovų sudėtis, jaunųjų talentų progresą ir norą likti trenerio poste – vaizdo įraše.





Betsafe.blogas.lt

Video rekomendacijos: