I. Brazdeikis atvirai: apie begalinį norą atstovauti Lietuvos rinktinei ir pažintį su J. Valančiūnu (VIDEO)

Lietuvių kilmės kanadietis Ignas Brazdeikis duodamas interviu TV3 Žinioms krepšininkas papasakojo, kaip teko žaibiškai skubėti namo iš pandemijos židiniu tapusio Niujorko ir begalinį norą atstovauti mūsų šalies rinktinei.



20-metis 197 cm ūgio krepšininkas gimė ir augo Kaune, tačiau vėliau su šeima išvyko į Kanadą, tad šiuo metu turi šios valstybės pilietybę.

Sužibėjęs NCAA studentų pirmenybėse su Mičigano universitetu, I. Brazdeikis pabandė laimę NBA naujokų biržoje. Praėjusią vasarą 198 cm ūgio gynėją 47-uoju šaukimu pakvietė Niujorko „Knicks“ klubas.

Tiesa, įsitvirtinti NBA I. Brazdeikiui dar nepavyko. Šį sezoną jis stipriausioje planetos lygoje epizodiškai pasirodė 9 rungtynėse, per kurias vidutiniškai pelnė 1,9 tšk. ir atkovojo 0,6 kamuolio.


I. Brazdeikis ne kartą minėjo, kad yra pasiryžęs atstovauti savo gimtinei, ir atsisakė kvietimo į Kanados rinktinę. Sprendimą dėl jo prašymo artimiausiu metu turėtų priimti Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda.

Krepsiniozinios.lt kviečia dalyvauti apklausoje, ar reikia suteikti pilietybę Kanadoje išaugusiam NBA potencialo talentui:





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: