Puikios naujienos: I. Brazdeikis taps Lietuvos piliečiu ir galės padėti rinktinei

Krepšininkas Ignas Brazdeikis, siekiantis Lietuvos pilietybės, sulaukė gerų žinių. Prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė Pilietybės įstatymo pataisas, kurios išplėtė dvigubos pilietybės atvejus, kai antrą pilietybę įgyja vaikai. Seimo priimtos Pilietybės įstatymo pataisos įtvirtino, kad dvigubą pilietybę gali turėti asmuo, kuris gimdamas įgijo Lietuvos pilietybę, o kitos valstybės pilietybę, iki jam sukako 18 metų, įgijo ne gimdamas.



Už tokį Pilietybės įstatymo pakeitimą balsavo 124 Seimo nariai ir jis įsigalios nuo 2021 metų sausio 1 dienos.

Pilietybės įstatymo pakeitimas puikiai išspręs tokias situacijas, kokioje yra Ignas Brazdeikis, kai Kaune gimęs ir Lietuvos pilietybę turėjęs trijų metų vaikas su tėvais išvyko iš Lietuvos į Kanadą. Ten krepšininkas gyveno ir treniravosi.

„Dėkoju Lietuvos Respublikos Prezidentui ir krepšinio federacijai už pagalbą siekiant išpildyti svajonę. Mano svajonė visada būdavo žaisti už Lietuvą, nes tai yra mano gimtinė. Aš ne tik čia gimiau, bet ir visa mano šeima yra iš Lietuvos ir mano gimtoji kalba yra lietuvių.


Galėjau būti iškeltas į bet kurį pasaulio kampelį, bet širdyje aš esu lietuvis. Man tai reiškia labai daug, jeigu kartu su savo tautiečiais galėčiau žaisti už šalį ir demonstruoti Lietuvos vėliavą“, – krepsinionamai.lt teigė Ignas Brazdeikis.

Krepšininkas jau buvo atsiuntęs Prezidentūrai visus reikalingus dokumentus ir siekė mūsų šalies pilietybės, kurią išimties tvarka gali suteikti Prezidentas. Įsigaliojus įstatymų pakeitimams, Ignui Brazdeikiui beliks pateikti prašymą Lietuvos migracijos departmentui.

Puikiai lietuviškai suprantantis Ignas Brazdeikis NCAA čempionate atstovavo Mičigano universitetui. 201 cm ūgio puolėjas rinkdavo 14,8 taško, atkovodavo 5,4 kamuolio ir atlikdavo 0,8 rezultatyvaus perdavimo. Šiuo metu krepšininkas NBA atstovauja Niujorko „Knicks“ ekipai.





Krepsinionamai.lt

Video rekomendacijos: