FIBA atnaujino rinktinių reitingą, kuriame Lietuva liko aštunta

FIBA nuotr.

FIBA atnaujino pasaulio vyrų krepšinio reitingą po antro FIBA žemyninės taurės atrankinių varžybų lango. Jungtinių Amerikos Valstijų rinktinė tvirtai įsitvirtinusi pirmoje vietoje, o antroje vietoje liko Ispanija.



Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė atnaujintame reitinge liko 8-oje vietoje (633,4 taško).

Rusija yra vienintelė naujokė patekusi į dešimtuką (9-ą vieta) ir susikeitė su Čekija, kuri nukrito į 11-ą vietą po FIBA ​​„EuroBasket 2022“ atrankinių rungtynių pralaimėjimų žemesnio rango komandoms, Danijai ir Belgijai.

Tuo tarpu Rusija įsirašė vieną pergalę prieš Estiją rezultatu 84:56 ir vieną pralaimėjimą prieš Italiją rezultatu 70:66. Lapkričio mėnesį sužaidusi tik vieną mačą, Italija liko 12 vietoje, nepaisant to, kad jų taškų skaičius išaugo iki 582,5.


Europos čempionė Slovėnija, kuri įsirašė dvi pergales F grupėje prieš Ukrainą ir Austriją pakilo į 16 vietą.

Po pergalės prieš aukštesnę vietą užimančią Ispaniją (2 vieta) ir Lenkiją (13 vieta) Izraelis ne tik užsitikrino vietą Europos čempionate, bet ir pakilo iš 41 vietos į 39-ą vietą reitinge.



Sirija ir Saudo Arabija pateikė didžiausias staigmenas Azijoje. Šios šalys FIBA ​​pasaulio reitinge pakilo per penkias pozicijas – atitinkamai į 90 ir 91 vietas po to, kai abi komandos lapkritį įsirašė po vieną pergalę ir pralaimėjimą.

Pietų Sudanas, kurį treniruoja ilgametė NBA žvaigždė ir federacijos prezidentas Luolas Dengas, laimėjo dvi iš trijų rungtynių FIBA ​​„AfroBasket 2021“ atrankos varžybose Kigalyje (Ruanda). Tai jiems lėmė kad devynių pozicijų pakilimą iki dabartinės 98-os pozicijos.

Nepaisant pralaimėjimų Afrikos krepšinio gigantams Angolai ir Senegalui, Kenijai pakako pergalės prieš Mozambiką, kad ji pakiltu per septynias pozicijas į 115 vieta.

Tuo tarpu Albanija taip pat pakilo per septynias pozicijas ir pateko į geriausiųjų šimtuką po FIBA ​​2023 m. Pasaulio krepšinio taurės Europos atrankos varžybų su aukščiau esančiomis Portugalija ir Baltarusija.


Didžiausią FIBA ​​pasaulio reitingo kritimą patyrė Madagaskaras, kuris per 30 vietų nukrito į 124 vietą po to, kai FIBA ​​„AfroBasket 2021“ atrankos rungtynėse pralaimėjo Tunisui 37 taškais, Centrinės Afrikos Respublikai – 26, o Kongo Demokratinei Respublikai – 18 taškų.

Dėl FIBA ​​varžybų sustabdymo buvo koreguotas reitingų algoritmas pratęsus ankstesnių rezultatų galiojimo laiką aštuoniais mėnesiais, siekiant užtikrinti, kad dviejų olimpinių žaidynių rezultatai visada būtų įtraukti į skaičiavimus.

Nacionalinės komandos grįš į kovą kitų metų vasarį, kad sužaistų paskutinį iš trijų FIBA ​​žemyno taurės atrankinių varžybų langų.





Krepsinionamai.lt

Video rekomendacijos: