D. Maskoliūnas apie L. Dončičiaus magiją: „Nesu burtininkas, neturiu stebuklingų galių“

D. Maskoliūnas apie L. Dončičiaus magiją: „Nesu burtininkas, neturiu stebuklingų galių“

FIBA nuotr.

Lietuvos rinktinei liko paskutinis žingsnis link Tokijo olimpinių žaidynių. Lietuviai šeštadienį 88:69 (23:19, 23:26, 16:6, 26:18) po atkaklios kovos įveikė Lenkijos nacionalinę ekipą ir užsitikrino vietą olimpinės atrankos finale.



Finale mūsiškių laukia aikstata su NBA superžvaigždės Luka Dončičiaus vedama Slovėnijos rinktinė. Slovėnai iki finalo nužygiavo savo varžovus šluodami vidutiniškai 37,7 taškų skirtumu.

Po mačo rinktinės vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas apžvelgė rungtynes.

„Pirmoje pusėje trūko agresijos gynyboje, bet po pertraukos jau viskas buvo kitaip. Kelias atkarpas gynyboje sužaidėme net idealiai. Taip turime žaisti ir rytoj. Gynyba bus raktas į pergalę.


Mes turime planų, kaip galėtume pristabdyti Luką Dončičių, sumažinti jo rezultatyvius perdavimus. Jis yra trigubo dublio žaidėjas. Nesu burtininkas, neturiu stebuklingų galių, suprantame, kokio kalibro tai yra žaidėjas. Stengsimės kiek įmanoma sumažinti jo renkamus taškus ir priversti aikštėje jaustis ne visai patogiai. Mūsų žaidėjai ambicingi ir tikiu, kad jie nori parodyti, kad galima apsunkinti gyvenimą Lukai. Jis daro viską, bet mes turime neleisti jam tą daryti“, – teigė D. Maskoliūnas.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: