M. Kalnietis: „Slovėnijos mes nebijome ir eisime kautis“

M. Kalnietis: „Slovėnijos mes nebijome ir eisime kautis“

FIBA nuotr.

Lietuvos rinktinei liko paskutinis žingsnis link Tokijo olimpinių žaidynių. Lietuviai šeštadienį 88:69 (23:19, 23:26, 16:6, 26:18) po atkaklios kovos įveikė Lenkijos nacionalinę ekipą ir užsitikrino vietą olimpinės atrankos finale.



Finale mūsiškių laukia aikstata su NBA superžvaigždės Luka Dončičiaus vedama Slovėnijos rinktinė. Slovėnai iki finalo nužygiavo savo varžovus šluodami vidutiniškai 37,7 taškų skirtumu.

Po mačo rinktinės žaidėjai kalbėjo, jog tiki galimybėmis nugalėti slovėnus ir žaisti olimpinėse žaidynėse.

„Visi matėte, koks buvo gynybos intensyvumas pirmoje rungtynių dalyje ir antroje. Nelabai suprantame, kodėl to neįvykdėme pirmoje pusėje ir praleidome tiek daug taškų. Antrojoje pusėje gynybos dėka mes laimėjome rungtynes ir atsipalaidavome puolime.


Matėte, kad slovėnai demonstruoja žiauriai uragaininį puolimą. Žaidžia atsipalaidavę, bet jų tas stilius jiems parankus. Labai gerbiame Slovėniją, bet jų nebijome ir eisime kautis dėl to kelialapio.

Mano asmeninė forma šiuo metu manęs nedomina, esu laimingas, kad galiu kovoti dėl kelialapio į olimpiadą. Dabar turime susikoncentruoti lemiamoms rungtynėms“, - pasakojo M. Kalnietis.

Tuo metu Domantas Sabonis po mačo pasisakė apie finalą.

„Slovėnai yra labai gera komanda. Pagerinome gynybą ir turime taip žaisti rytoj. Padarysime viską, ką galime, kad pristabdytume Luką. Tai bus komandinės gynybos pastangos. Tikimės, kad viskas bus gerai“, - kalbėjo Domas.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: