Lietuva sužinojo varžovus atrankoje į FIBA 2023 m. Pasaulio taurę

Lietuva sužinojo varžovus atrankoje į FIBA 2023 m. Pasaulio taurę

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sužinojo savo varžovus atrankoje į 2023 metais vyksiančią FIBA Pasaulio taurę. Burtai nulėmė, jog lietuviai rungtyniaus F grupėje, kartu su Bosnija ir Hercegovina, Bulgarija bei Čekija.



Europos atrankoje varžysis 32 rinktinės, kurios suskirstytos į 8 grupes po 4 komandas. Per šešis būsimus atrankos langus rinktinės kausis dėl 12 kelialapių į pasaulio čempionatą.

Trys stipriausios kiekvienos grupės ekipos pateks į antrąją etapą, kuriame komandos bus suskirstytos į keturias grupes po šešias komandas. Teisę kautis pasaulio čempionate iškovos kiekvienos grupės pirmosios trys geriausios rinktinės.

Lietuviams atiteko antrasis burtų krepšelis, kuriame taip pat buvo Italija, Graikija ir Vokietija. Antrojo krepšelio komandos, kartu su trečiojo, šeštojo ir septintojo krepšelio komandomis sudarys B, D, F ir H grupes.


Pirmasis atrankos langas vyks 2021 m. lapkričio 22-30 dienomis, antrasis 2022 m. vasario 21 – kovo 1 dienomis, trečiasis 2022 m. birželio 27 – liepos 5 dienomis, ketvirtasis 2022 m. rugpjūčio 22-30 dienomis, penktasis 2022 m. lapkričio 7-15 dienomis, šeštasis 2023 m. vasario 20-28 dienomis.

2023 m. FIBA Pasaulio taurė bus organizuojamas trijose šalyse – Japonijoje, Filipinuose ir Indonezijoje.

A grupė: Serbija, Slovakija, Belgija, Latvija

B grupė: Baltarusija, Didžioji Britanija, Graikija, Turkija

C grupė: Kroatija, Švedija, Suomija, Slovėnija

D grupė: Izraelis, Vokietija, Estija, Lenkija

E grupė: Prancūzija, Portugalija, Vengrija, Juodkalnija


F grupė: Bosnija ir Hercegovina, Lietuva, Bulgarija, Čekija

G grupė: Sakartvelas, Šiaurės Makedonija, Ispanija, Ukraina

H grupė: Rusija, Nyderlandai, Islandija, Italija





LTU.Basketball

Video rekomendacijos: