K. Maksvytis: „Norėčiau, kad sirgalių butų kuo daugiau, jie būtų kaip šeštasis žaidėjas“

K. Maksvytis: „Norėčiau, kad sirgalių butų kuo daugiau, jie būtų kaip šeštasis žaidėjas“

Lapkričio 26 d. Kazio Maksvyčio laukia dar vienas debiutas. Rugsėjo mėnesį paskirtas Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneriu, K. Maksvytis sieks pergalių atrankoje į 2023-ųjų pasaulio taurės varžybas. Pirmasis varžovas – Bulgarijos rinktinė, su kuria lietuviai susitiks Klaipėdoje.



Prieš šias rungtynes K. Maksvytis atsakė į žurnalistų klausimus. Jis atskleidė, kad Adas Juškevičius nebeturi noro žaisti už rinktinę.

„Jausmas geras. Pažįstama arena, darbuotojai. Smagu grįžti, tikiuosi, klaipėdiečiai aktyviai atvyks į rungtynes ir palengvins tą debiutą. Norėčiau, kad sirgalių butų kuo daugiau, jie būtų kaip šeštasis žaidėjas. Tikiuosi, kad jų bus daugiau nei LKL rungtynėse.

Kalbant apie bulgarus, tai yra pietietiška komanda, kuri labai priklauso nuo emocijų. Ant geros bangos jie žaidžia dar geriau, bet su bloga nuotaika gali kristi į duobę. Žaidžia greitą puolimą, daug improvizuoja, turi nemažai metikų. Skaičiuojant statistiškai, surengia daugiausiai atakų. Vienas tikslų – stabdyti jų greitą puolimą.


Džiaugiuosi, kaip treniruotėse atrodo Tomas Dimša ir komandos kapitonas Arnas Butkevičius. Taip pat ganėtinai gerai atrodo Laurynas Birutis, iš kuriuo tikiuosi nemažai. Aplink juos ir kitus suksis žaidimas.

Bendravau su Adu. Jis pareiškė norą labiau praleisti laiką su artimaisiais, nes jo laukia malonūs pokyčiai šeimoje. Jis pasakė, kad neturi pakankamai motyvacijos būti rinktinėje, kad geriau žaistų jaunesni, kuriems labiau žiba akys. Bandžiau jį perkalbėti, bet galiausiai sutikau su jo nuomone, nes jis atvirai prisipažino.

Kalbant atvirai, nesitikėjau, kad Kuzminskas atvyks į rinktinė. Kai sužinojau, kad Rusijos ekipos išleis krepšininkus į nacionalinę komandą. Susisiekiau su Mindaugu ir jis pats pareiškė didelį norą atstovauti Lietuvai. Su kitais treneriais svarstėme, ar mums reikia naujo žmogaus, bet vertinant visą situaciją, turi žaisti geriausi žaidėjai“, – teigė K. Maksvytis.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: