T. Dimša: „Kelios minutės Eurolygoje būtų kitokia patirtis nei Čempionų lygoje“

T. Dimša: „Kelios minutės Eurolygoje būtų kitokia patirtis nei Čempionų lygoje“

Lapkričio 26 d. Lietuvos rinktinė pradės atrankos į 2023-ųjų pasaulio taurės varžybas. Pirmasis varžovas – Bulgarijos rinktinė, su kuria lietuviai susitiks Klaipėdoje.



Prieš šias rungtynes rinktinės gynėjas Tomas Dimša papasakojo apie bulgarus, žaidimą Italijoje bei Kauno „Žalgirį“.

„Turėjome kelias treniruotes, pagrindinius dalykus apšlifavome. Pažiūrėsim, ar viskas pavyks per rungtynes. Manau, kad šiai dienai pakako. Kaip ir su kiekvienu treneriu, kažką naujo pamatai, kažką naujo išmoksti. Kontaktas įvyko likus mėnesiui iki pačio lango. Treneris paskambino kiekvienam asmeniškai ir tiek.

Turėsiu pats žaisti agresyviai, veržtis į baudos aikštelę. Kažko išskirtinio nėra. Vis tiek svarbiausia yra komanda.


Kalbant apie bulgarus, tai jie neturi didelio ūgio, bėga į greitą puolimą, o tai reikės stabdyti.  Jeigu juos priversime žaisti pozicinį krepšinį, jie neturi nei ūgio, nei greičio persvaros.

Italijoje žaisti smagu, viskas gerai, o ir klubas augantis, kurio tikslai patys aukščiausi. Žaisti taip pat gaunu, treneris manimi pasitiki. Tai viskas kol kas neblogai. Šiek tiek žaidimas banguoja ir reikėtų to išvengti, bet daugiau viskas gerai.

Aišku, kad žiūriu, kaip sekasi žalgiriečiams. Visada juos palaikau. Komanda turėjo laikiną duobelę, bet matėme, kad jau kyla iš jos, manau, viskas tik gerės.

Faktas, kad nors ir kelios minutės Eurolygoje būtų kitokia patirtis nei Čempionų lygoje ar Europos taurėje. Tą patirtį kažkokią pasiimi, bet negaliu pasakyti, kad galėčiau žaisti Eurolygoje, nes ten krepšinis visiškai kitoks“, - pasakojo T. Dimša.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: