K. Maksvytis debiutavo pergalingai: Lietuvos rinktinė sutriuškino bulgarus

K. Maksvytis debiutavo pergalingai: Lietuvos rinktinė sutriuškino bulgarus

LKF nuotr.

Penktadienį Lietuvos rinktinė pradėjo žygį dėl kelialapio į 2023-ųjų pasaulio čempionatą. Kazio Maksvyčio auklėtiniai namuose 89:69 sutriuškino Bulgarijos krepšininkus.

„Švyturio“ arenoje lietuviams prireikė lygiai penkių minučių, kad nusikratytų startinį jaudulį. Sužaidus pusę pirmojo kėlinuko, Bulgarija pirmavo 4:11, bet po to Lietuva uždarė visus kelius varžovams link savojo krepšio, spurtavo 18-0 ir kėlinį užbaigė jau pirmaudama dviženkle persvara (22:11). Iki didžiosios pertraukos Lietuvą į priekį vedė Osvaldas Olisevičius, pataikęs 4 tritaškius iš 6 mestų.



Po didžiosios petraukose Lietuva nemažino apsukų, trečiąjį kėlinį laimėdama  11 taškų persvara. Paskutinis rungtynių ketvirtis tapo formalumu ir Lietuva įsirašė pirmąją pergalę atrankos turnyre.

Kitas rungtynes lietuviai žais pirmadienį, kuomet svečiuose susigrums su Čekijos žaidėjais.

K. Maksvytis su trenerių štabu penktadienio vakaro rungtynėms nusprendė neregistruoti gynėjo Arno Veličkos ir vidurio puolėjo Martino Gebeno.

F grupėje taip pat žaidžia Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkai.

Puikias rungtynes sužaidė Osvaldas Olisevičius, kuris pelnė 20 (1/1 dvit., 6/8 trit.) taškų, atkovojo 9 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir surinko 20 naudingumo balų.

Dviženkliu rezultatyvumu pasižymėjo dar du lietuviai: po 10 taškų surinko Gytis Masiulis ir Laurynas Birutis.



Lietuva: Osvaldas Olisevičius 20 (9 atk. kam.), Laurynas Birutis ir Gytis Masiulis po 10, Eigirdas Žukauskas 9, Deividas Gailius (8 rez. perd.) ir Martynas Echodas (8 atk. kam.) po 8, Arnas Butkevičius 7, Margiris Normantas 6.

Bulgarija: Pavlinas Ivanovas 20, Ventsislavas Petkovas 9, Čavdaras Kostovas 7.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: