K. Maksvytis atsisveikino su dviem žaidėjais

K. Maksvytis atsisveikino su dviem žaidėjais

FIBA nuotr.

Kazys Maksvytis pergalingai debiutavo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. trenerio poste. Pirmose atrankos į 2023 metų FIBA pasaulio taurę rungtynėse Lietuva įveikė Bulgariją 89:69 (22:11, 20:20, 27:16, 20:22).

Po mačo rinktinės treneris Kazys Maksvytis atskleidė, kad rungtynėse su Bulgarija nežaidę Arnas Velička ir Martinas Gebenas nevažiuos su rinktine ir į Čekiją.



„Pakalbėjome su žaidėjais ir nusprendėme į Čekiją vežti tuos pačius dvylikos žaidėjų, kurie žaidė su Bulgarija. Skaudus tas momentas, padėkojau jiems, jie nėra blogi žaidėjai. Gebenas dėl vietos konkuravo su Echodu, bet mūsų sprendimas buvo daugiau keitimosi ginamaisiais. Kalbant apie Arną, kol kas turėjau mažai šansų pažinti jį, ir jis per treniruotes dar nespėjo įsilieti tinkamai. Kitame atrankos lange tikrai gali būti, kad jis bus net pagrindinis rinktinės įžaidėjas ir Arno mes vėl lauksime“, - teigė K. Maksvytis.

Netrukus prie rinktinės prisijungs ir iš Sankt Peterburgo „Zenit“ komandos atvyksiantis Mindaugas Kuzminskas.

Rinktinės 13-tukas rungtynėms prieš čekus:


Mindaugas Kuzminskas, Vytenis Čižauskas, Margiris Normantas, Mindaugas Girdžiūnas, Tomas Dimša, Eimantas Bendžius, Arnas Butkevičius, Osvaldas Olisevičius, Eigirdas Žukausas, Gytis Masiulis, Deividas Gailius, Laurynas Birutis ir Martynas Echodas.

Primename, kad rungtynės tarp Lietuvos ir Čekijos vyks pirmadienį.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: