K. Maksvytis: „Kemzūra daugiausiai prisidėjo prie Čekijos analizės“ (Paskelbė 12-tuką mačui su Čekija)

K. Maksvytis: „Kemzūra daugiausiai prisidėjo prie Čekijos analizės“ (Paskelbė 12-tuką mačui su Čekija)

Lietuvos rinktinė pirmadienį žais antrąsias atrankos į 2023 metų pasaulio čempionato rungtynes. Šįkart Kazio Maksvyčio auklėtiniai svečiuose susikaus su Čekijos krepšininkais.



Prieš šias rungtynes K. Maksvytis paskelbė, jog mačui neregistruos Eimanto Bendžio, o jo vietą užims Sankt Peterburgo „Zenit“ puolėjas Mindaugas Kuzminskas.

„Mindaugas yra atletiškesnis už Eimantą ir suteikia kažkiek kitų galimybių. O ketvirtąją poziciją mums labai gerai užpildė Osvaldas Olisevičius“, – teigė K. Maksvytis.

Strategas taip pat išskyrė svarbiausius būsimo mačo aspektus.


„Laukia patyręs varžovas, kurios branduolys rungtyniauja šiek tiek panašų krepšinį į bulgarų. Tik tas žaidimas yra įvairiapusiškesnis. Daug bėga į greitą puolimą, nori užbaigti atakas per 5–10 sekundžių. Žaidžia su gana mobiliais aukštaūgiais, kartais ir tokiais, kurie meta tritaškius.

Šiame mače svarbiausia bus gynyba vienas prieš vieną, kadangi jie turi žaidėjų, kurie mėgsta ir sėkmingai pataiko tolimus metimus ar bando žaisti individualiai.

Taip pat noriu pasakyti, kad Kęstutis Kemzūra daugiausiai prisidėjo prie Čekijos rinktinės analizės, kadanfi jis gerai žino jų žaidėjus, nes dirbo Nymburke“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Primename, kad penktadienį mūsiškiai 89:69 nugalėjo Bulgarijos krepšininkus.

Rinktinės dvyliktukas: Mindaugas Kuzminskas, Vytenis Čižauskas, Margiris Normantas, Mindaugas Girdžiūnas, Tomas Dimša, Arnas Butkevičius, Osvaldas Olisevičius, Eigirdas Žukausas, Gytis Masiulis, Deividas Gailius, Laurynas Birutis ir Martynas Echodas.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: