K. Maksvytis: „Nuotaikos yra permainingos“ (VIDEO)

K. Maksvytis: „Nuotaikos yra permainingos“ (VIDEO)

Šiandien Kazio Maksvyčio treniruojama Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pradėjo pasiruošimą artimiausioms 2023-ųjų metų FIBA Pasaulio taurės atrankos rungtynėms su Bosnija ir Hercegovina.



Prieš artėjančias rungtynes savo mintimis pasidalijo rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis.

„Nuotaikos yra permainingos. Atvykome visi į Vilnių, bet jau vakar vakare išgirdome naujienas apie blogas „Ryto“ ir „Lietkabelio“ kai kurių žaidėjų savijautas. Šiandien padarėme koronaviruso testus – Vaidas Karaniauskas turi teigiamą testą ir negali prisijungti prie rinktinės.

Daugiau dėmesio būtent skiriame „Ryto“ ir „Lietkabelio“ žaidėjams, kurių komandose buvo negalavimų. Kiti žaidėjai yra pasiruošę ir bandysime su jais tęsti treniruočių procesą.


Šįkart „Žalgirio“ žaidėjų klausimą iškart padėjome į šalį, derėjomės tik dėl Regimanto Minioto. Grįžus į rikiuotę traumuotiems „Žalgirio“ aukštaūgiams Regimantas dabar mažiau žaidžia. Tikimės, kad Regimantas užpildys atsiradusią nišą, kuri susidarė neatvykus traumuotiems žaidėjams.

Bosniai tikrai slapukauja. Pagal mūsų šaltinius sužinojome, kad pas juos yra traumuotas natūralizuotas amerikietis Johnas Robersonas. Jis turi gana rimtą vaidmenį rinktinėje. Bosnių strategas paskutiniame lange rėmėsi 8-9 žaidėjais. Vienas jų buvo J. Robertsonas. Jis yra truputį kitoks nei vietiniai žaidėjai, su geru metimu, kūrėjas, labiau taškų rinkėjas. Dabar tikriname informaciją, ar bosniai išsitrauks kitą natūralizuotą žaidėją.

Prieš Džananą Musą turbūt ginsis Arnas Butkevičius, Margiris Normantas, Tomas Dimša. Šiems žaidėjams duosime jo globą. Lengva nebus, matome, kad Ispanijoje jis skina MVP titulus ir geriausios ispanų komandos turi bėdų jį stabdydamos“, - teigė K. Maksvytis.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: