A. Butkevičius: „Ryto“ pasiūlymas nebuvo kažkoks įspūdingas ir labai svarstytinas

A. Butkevičius: „Ryto“ pasiūlymas nebuvo kažkoks įspūdingas ir labai svarstytinas

LKF instagram nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovykla startavo pirmadienį „Vanagupės“ viešbutyje Palangoje. Čia sugužėjo būrys Lietuvos krepšininkų, kurie rudenį šturmuos Europos krepšinio čempionatą.



Primename, kad į stovyklą pakviesti 16 krepšininkų.

Tarp jų atsidūrė ir naujasis Kauno „Žalgirio“ puolėjas Arnas Butkevičius, kuris pasidalino savo mintimis.

„Atvažiavome darbuotis ir tam esame pasiruošę. Aišku, kad su noru papulti į galutinę komandą. Visų tikslas vienodas – kuo geriau pasiruošti Europos čempionatui, o treneriai atsirinks, kurie jiems tinka geriausiai.


Apie savo galimybes per daug negalvojau, aš visada esu tas žmogus, kuris yra ant klaustuko. Jau iš patirties sakau, kad per daug nemąstant, dirbant, rodant rezultatus ir vieta atsiranda. Taip ir dabar yra – per daug nieko nesitikiu, tiesiog dirbsiu, ruošiuosi ir atiduosiu visą save.

Kalbant apie persikėlimą į „Žalgirį“, tai blogų kalbų nebuvo. Daug sulaukiau palinėkjimų.  Dėl to tikrai nepergyvenu. Žmonės nesudarė terpės pergyvenimui. Mes po ilgos pertraukos iškovojome LKL titulą. Tas gal žmonėms prisideda. Visą laiką stengiuosi kovoti už komandą ir atiduoti visas jėgas, todėl žmonės turbūt įvertina tai. Persikėlimas gal gavosi kažkiek kitoks, nes „Ryto“ pasiūlymas nebuvo kažkoks įspūdingas ir labai svarstytinas. Išėjimas susidėjo iš detalių, todėl gal ir nebuvo toks baisus“, - teigė A. Butkevičius.



Visas kandidatų sąrašas:

Arnas Butkevičius, Domantas Sabonis, Eigirdas Žukauskas, Donatas Tarolis, Gytis Masiulis, Ignas Brazdeikis, Jonas Valančiūnas, Kristupas Žemaitis, Laurynas Birutis, Lukas Lekavičius, Marius Grigonis, Martynas Echodas, Mindaugas Kuzminskas, Rokas Giedraitis, Rokas Jokubaitis ir Tomas Dimša.

Prieš Europos čempionatą, startuosiantį rugsėjo 1 d., Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės lauks 7 kontrolinės rungtynės – rugpjūčio 4 d. (Klaipėdoje) ir rugpjūčio 7 d. (Alytuje) su Estija, rugpjūčio 10 d. (Kaune) ir rugpjūčio 11 d. (Vilniuje) su Suomija, rugpjūčio 16 d. (išvykoje) ir rugpjūčio 18 d. (Vilniuje) su Ispanija, rugpjūčio 19 d. (Vilniuje) su Nyderlandais.

Paskutinę rugpjūčio savaitę lietuvių dar lauks FIBA 2023 m. Pasaulio taurės atrankos mačai su Vengrija (rugpjūčio 24 d. išvykoje) ir Juodkalnija (rugpjūčio 27 d. Kaune).

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: