L. Lekavičius apie „Žalgirio“ naujokus: „Spėlioti neverta, kai prasidės pasiruošimas, tada ir pažiūrėsime“

L. Lekavičius apie „Žalgirio“ naujokus: „Spėlioti neverta, kai prasidės pasiruošimas, tada ir pažiūrėsime“

FIBA nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovykla startavo pirmadienį „Vanagupės“ viešbutyje Palangoje. Čia sugužėjo būrys Lietuvos krepšininkų, kurie rudenį šturmuos Europos krepšinio čempionatą.



Primename, kad į stovyklą pakviesti 16 krepšininkų.

Tarp jų atsidūrė ir Kauno „Žalgirio“ gynėjas Lukas Lekavičius.

„Vasarą daugiau ilsėjausi, nei sportavau. Norėjosu pabūti su šeima bei gerai pailsėti. Forma palaikiau, neatvažiuoju visiškai nedaręs nieko. Reikėjo tiek emocinio, tiek fizinio poilsio. Pastarosiomis savaitėmis jau galvojau apie krepšinį ir norėjau žaisti.


Kalbant apie „Žalgirio“ naujokus, tai sunku komentuoti, nes pavardės atrodo gerai, bet viskas bus aiškiau, kai prasidės pasiruošimas. Tada bus matyti, kaip viskas atrodo. Dabar spėlioti neverta.

Ignas Brazdeikis yra žmogus, kuris turi lietuvišką pasą, o tai yra tik pliusas. Vasarą neteko matyti, kaip jis žaidė rinktinėje, bet skaičiau ir girdėjau gerus atsiliepimus apie jį“, - pasakojo gynėjas.

Visas kandidatų sąrašas:

Arnas Butkevičius, Domantas Sabonis, Eigirdas Žukauskas, Donatas Tarolis, Gytis Masiulis, Ignas Brazdeikis, Jonas Valančiūnas, Kristupas Žemaitis, Laurynas Birutis, Lukas Lekavičius, Marius Grigonis, Martynas Echodas, Mindaugas Kuzminskas, Rokas Giedraitis, Rokas Jokubaitis ir Tomas Dimša.

Prieš Europos čempionatą, startuosiantį rugsėjo 1 d., Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės lauks 7 kontrolinės rungtynės – rugpjūčio 4 d. (Klaipėdoje) ir rugpjūčio 7 d. (Alytuje) su Estija, rugpjūčio 10 d. (Kaune) ir rugpjūčio 11 d. (Vilniuje) su Suomija, rugpjūčio 16 d. (išvykoje) ir rugpjūčio 18 d. (Vilniuje) su Ispanija, rugpjūčio 19 d. (Vilniuje) su Nyderlandais.

Paskutinę rugpjūčio savaitę lietuvių dar lauks FIBA 2023 m. Pasaulio taurės atrankos mačai su Vengrija (rugpjūčio 24 d. išvykoje) ir Juodkalnija (rugpjūčio 27 d. Kaune).

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: