K. Maksvytis apie I. Brazdeikį: „Jis yra motyvuotas ir puikiai įsipaišo į kolektyvą“ (VIDEO)

K. Maksvytis apie I. Brazdeikį: „Jis yra motyvuotas ir puikiai įsipaišo į kolektyvą“ (VIDEO)

Šiandien Palangoje į treniruočių stovyklą susirinko Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė. Pajūryje Kazio Maksvyčio auklėtiniai pradeda pasiruošimą rugsėjo 1-18 dienomis Vokietijoje vyksiančiam Europos krepšinio čempionatui.



Tarp šešiolikos kandidatų pirmąją stovyklos dieną dar nebuvo NBA rungtyniaujančių aukštaūgių Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio bei neseniai su Kauno „Žalgiriu“ sutartį sudariusio Igno Brazdeikio. Pagal NBA reikalavimus J. Valančiūnas ir D. Sabonis su rinktine gali pradėti sportuoti tik nuo rugpjūčio 4 dienos. Ignas Brazdeikis gavo trenerių leidimą prie stovyklos prisijungti vėliau, rugpjūčio 31 dieną.

Prieš pirmąją treniruotę rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis pasidalijo mintimis:

„Geros nuotaikos. Labai laukiau vasaros, prieš tai darbavausi tik languose, kuriuose būna gana sudėtinga. Šį kartą turėsime daugiau laiko. Esu patenkintas, jog pagaliau pradėsime darbus ir su gera energija kimbame į pratybas.


Anksčiau būdavo, kad žaidėjai atvažiuodavo visai nepasiruošę ir tą formą įgydavo rinktinės metu, bet dabar viskas keičiasi. Dauguma iš jų sportuoja ir tarpsezoniu. Manau, kad tai nepriklauso nuo amžiaus. Tai priklauso nuo žaidėjo ir kaip jis yra pasiruošęs.

Ignas Brazdeikis atvažiuoja liepos 30-ą dieną į Lietuvą, greičiausiai prisijungs nuo rugpjūčio 1 dienos Klaipėdoje. Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis pagal taisykles, jie gali prisijungti rugpjūčio 4 dieną, bet mes tą dieną žaisime, tad jie prisijungs rugpjūčio 6 dieną Kaune.

Kalbant apie Brazdeikį „Žalgiryje“, tai jis puikiai pasirodė praeitoje stovykloje. Ignas atvyko motyvuotas, sėkmingai įsiliejo į kolektyvą. Man buvo lengviau dėl Igno apsispręsti ir dėl šio lango, ir dėl „Žalgirio“.

Dėl Mariaus Grigonio, tai juokavome, kad jis pasirinko žalią spalvą, tik ne tą. Aišku, dabar viskas ramiau, jis buvo tokioje nežinioje dėl savo kontrakto. Jis buvo „pakibęs“ tokioje situacijoje, nežinomybėje dėl sutarties – ar pavyks pasirašyti, ar jį išleis? Manau, dabar jis bus nusiraminęs, susikoncentravęs ir rinktinė jam bus gera galimybė pasiruošti sezonui“, – pasakojo strategas.





Visas kandidatų sąrašas:


Arnas Butkevičius, Domantas Sabonis, Eigirdas Žukauskas, Donatas Tarolis, Gytis Masiulis, Ignas Brazdeikis, Jonas Valančiūnas, Kristupas Žemaitis, Laurynas Birutis, Lukas Lekavičius, Marius Grigonis, Martynas Echodas, Mindaugas Kuzminskas, Rokas Giedraitis, Rokas Jokubaitis ir Tomas Dimša.

Prieš Europos čempionatą, startuosiantį rugsėjo 1 d., Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės lauks 7 kontrolinės rungtynės – rugpjūčio 4 d. (Klaipėdoje) ir rugpjūčio 7 d. (Alytuje) su Estija, rugpjūčio 10 d. (Kaune) ir rugpjūčio 11 d. (Vilniuje) su Suomija, rugpjūčio 16 d. (išvykoje) ir rugpjūčio 18 d. (Vilniuje) su Ispanija, rugpjūčio 19 d. (Vilniuje) su Nyderlandais.

Paskutinę rugpjūčio savaitę lietuvių dar lauks FIBA 2023 m. Pasaulio taurės atrankos mačai su Vengrija (rugpjūčio 24 d. išvykoje) ir Juodkalnija (rugpjūčio 27 d. Kaune).

Krepsiniozinios.lt ir LTU.Basketball

Video rekomendacijos: