Pamatykite: pirmoji Lietuvos rinktinės treniruotė Palangoje (FOTO)

Pamatykite: pirmoji Lietuvos rinktinės treniruotė Palangoje (FOTO)

LKF facebook nuotr.

Šiandien Palangoje į treniruočių stovyklą susirinko Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė. Pajūryje Kazio Maksvyčio auklėtiniai pradeda pasiruošimą rugsėjo 1-18 dienomis Vokietijoje vyksiančiam Europos krepšinio čempionatui.



Tarp šešiolikos kandidatų pirmąją stovyklos dieną dar nebuvo NBA rungtyniaujančių aukštaūgių Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio bei neseniai su Kauno „Žalgiriu“ sutartį sudariusio Igno Brazdeikio. Pagal NBA reikalavimus J. Valančiūnas ir D. Sabonis su rinktine gali pradėti sportuoti tik nuo rugpjūčio 4 dienos. Ignas Brazdeikis gavo trenerių leidimą prie stovyklos prisijungti vėliau, rugpjūčio 31 dieną.

Pirmadienio vakare įvyko ir pirmoji rinktinės treniruotė.

LKF kviečia pažiūrėti į treniruotės akimirkas:




Visas kandidatų sąrašas:

Arnas Butkevičius, Domantas Sabonis, Eigirdas Žukauskas, Donatas Tarolis, Gytis Masiulis, Ignas Brazdeikis, Jonas Valančiūnas, Kristupas Žemaitis, Laurynas Birutis, Lukas Lekavičius, Marius Grigonis, Martynas Echodas, Mindaugas Kuzminskas, Rokas Giedraitis, Rokas Jokubaitis ir Tomas Dimša.

Prieš Europos čempionatą, startuosiantį rugsėjo 1 d., Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės lauks 7 kontrolinės rungtynės – rugpjūčio 4 d. (Klaipėdoje) ir rugpjūčio 7 d. (Alytuje) su Estija, rugpjūčio 10 d. (Kaune) ir rugpjūčio 11 d. (Vilniuje) su Suomija, rugpjūčio 16 d. (išvykoje) ir rugpjūčio 18 d. (Vilniuje) su Ispanija, rugpjūčio 19 d. (Vilniuje) su Nyderlandais.

Paskutinę rugpjūčio savaitę lietuvių dar lauks FIBA 2023 m. Pasaulio taurės atrankos mačai su Vengrija (rugpjūčio 24 d. išvykoje) ir Juodkalnija (rugpjūčio 27 d. Kaune).

Krepsiniozinios.lt ir LTU.Basketball

Video rekomendacijos: