K. Kemzūra apie rinktinės stovyklos pradžią, naujus veidus ir aukščiausius tikslus

K. Kemzūra apie rinktinės stovyklos pradžią, naujus veidus ir aukščiausius tikslus

Lietuvos vyrų rinktinė pirmadienį pradėjo pasirengimą Pasaulio čempionato atrankos langui.



Lietuvos rinktinė vasario 23 d. Klaipėdos „Švyturio” arenoje susikaus su Vengrija. Pirmąjį komandų tarpusavio susitikimą rugpjūčio 24 dieną Sombathėjuje laimėjo Lietuva rezultatu 78:88.

Vasario 26 d. išvykoje lauks paskutinės atrankos varžybų rungtynės. Trelaze miestelyje Lietuvą priims Europos vicečempionė Prancūzijos rinktinė. Pirmoji varžovų dvikova atrankos ciklo varžybose vyko praėjusių metų lapkričio 11 d. Tąsyk Penevėžyje lietuviai pralaimėjo 65:90.

Apie tai savo mintimis pasidalijo rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra. Jis atskleidė, kodėl rinktinėje nėra Arnoldo Kulbokos.


„Arnas Velička jau anksčiau buvo užsiminęs, jog turi traumą ir žaidžia kęsdamas skausmus. Gavau žinutę, kad bėdos rimtesnės ir paprašė poilsio. Panašiai ir Masiulis. Jam gal ir neplanavome didelio vaidmens, bet norėjome, jog jis padėtų ir būtų jungiamoji grandis tarp 4 ir 5 numerių. Kada žmogus pareiškia, kad jam reikia tos pertraukos, nieko nepadarysi. Esame dėkingi Donatui, kuris iškart susikrovė daiktus ir atvyko.

Kulboka buvo sąrašuose, bet mes šioje pozicijoje turime Eimantą Bendžių ir Mindaugą Kuzminską. Dar Eigirdas Žukauskas gali žaisti šioje pozicijoje, taip pat Olisevičius. Bet negalime susikviesti visus vienos pozicijos žaidėjus, arba daugumą jų. Net Donatui Taroliui gali tekti žaisti ne visai jo pozicijoje. Eimantą ir Mindaugą žinome labiau ir jie buvo artimesni. Kulboka buvo vasarą, žaidžia sėkmingai, renka taškus, bet nėra pusiausvyros tarp pozicijų. Dėl to kažkas kentės, kažkam nebus rasta vietos, kažkas bus nepatenkintas ar kažkas nepatiks“, – kalbėjo strategas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: