M. Kuzminskas apie būsimus varžovus vengrus, rinktinės naujokus ir savanorystę Turkijoje

M. Kuzminskas apie būsimus varžovus vengrus, rinktinės naujokus ir savanorystę Turkijoje

Lietuvos vyrų rinktinė pirmadienį pradėjo pasirengimą Pasaulio čempionato atrankos langui.



Lietuvos rinktinė vasario 23 d. Klaipėdos „Švyturio” arenoje susikaus su Vengrija. Pirmąjį komandų tarpusavio susitikimą rugpjūčio 24 dieną Sombathėjuje laimėjo Lietuva rezultatu 78:88.

Vasario 26 d. išvykoje lauks paskutinės atrankos varžybų rungtynės. Trelaze miestelyje Lietuvą priims Europos vicečempionė Prancūzijos rinktinė. Pirmoji varžovų dvikova atrankos ciklo varžybose vyko praėjusių metų lapkričio 11 d. Tąsyk Penevėžyje lietuviai pralaimėjo 65:90.

Į rinktinės stovyklą vėl atvyko Mindaugas Kuzminskas. Jis atskleidė, kad po žemės drebėjimo Turkijoje jo atstovaujama Izmiro „Pinar Karšiyaka“ komanda treniruočių salėje įrengė pagalbos centrą.


„Kaip visi žinome, įvyko tragedija. Mūsų komanda turėjo realius šansus išeiti į Turkijos taurės finalą, bet dabar rungtynės yra nukeltos. Mes patys eidavome savanoriauti po treniruočių, situacija sudėtinga. Žmonės – sukrėsti, todėl situacija yra sudėtinga.

Motyvacijos nepritrūks. Atrankos langai yra vieta, kur gali tie žaidėjai, turintys mažiau galimybių atsidurti pagrindinėje rinktinėje. Jie turės motyvacijos ir norės įrodyti savo vertę ir taip nusitiesti sau kelią į vasarą. Mūsų čia niekas neveja su botagu, visi atvažiuoja savo noru. Prancūzai mus sutriuškino, tad turime parodyti gerą charakterį ir kovą“, - kalbėjo Kuzė.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: