D. Motiejūnas: jaunesniems žaidėjams turime rodyti pavyzdį, kad be kovos laimėti nepavyks

D. Motiejūnas: jaunesniems žaidėjams turime rodyti pavyzdį, kad be kovos laimėti nepavyks

LKF nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasirengimas Pasaulio taurei įpusėjo – šį penktadienio vakarą laukia penktosios kontrolinės rungtynės su Suomijos ekipa. O kartu tai – pirmosios rungtynės, kurias lietuviai sužais svetur.



Kontrolinių rungtynių prieš Pasaulio taurę metu Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau pasiekė 4 pergales. Šešios likusios rungtynės su Suomija, Prancūzija, Puerto Riku ir Latvija – dar ateityje.

Šio vakaro susitikime vėl išvysime po kelių metų pertraukos į rinktinę grįžusį krepšininką Donatą Motiejūną. Anot jo, visi rinktinės nariai šiuo laikotarpiu kantriai ir tyliai dirba, besistengdami žiūrėti ne toliau, nei kita diena ar kita treniruotė.

„Patys žinome lietuvių patarlę: „Tyli kiaulė gilią šaknį knisa“. Stengsimės ir atiduosime save visu 100 procentų, o kaip bus, taip bus. Grįžau po daug laiko ir šiemet situacija yra tokia – mes, vyresni žaidėjai, turime rodyti pavyzdį jaunesniems ir duoti kovą, parodyti, kaip kovoti. Man nėra jokių abejonių, kad tiek Jonas, tiek Mindaugas, tiek aš tą padarysime ir tikrai parodysime. Bandysime visiems įrodyti ir įskiepyti, kad be kovos nepavyks nieko laimėti. Tą nuo pirmų dienų akcentuoja ir treneriai“, – sako D. Motiejūnas.


Praėjusį šeštadienį Panevėžyje D. Motiejūnas pasirodė pirmosiose savo rungtynėse prieš Ukrainą. Kaip sako pats krepšininkas, jų metu jis stengėsi įeiti į žaidimo ritmą, testavo save ir savo kūną.

„Nors ir buvo klaidelių, aš likau patenkintas. Buvo kelios stipresnės situacijos, kurios bus ir kitose varžybose, todėl man buvo svarbu su jomis susitvarkyti, gerai sureaguoti, per tai pereiti ir žinoti, kaip pasielgti. Nes, ilgesnį laiką nežaidžiant, tokie dalykai užsimiršta. Man svarbu visa tai pereiti dar kartą, prisijaukinti kamuolio jutimą, žaidimo greitį. O tada viskas ateina natūraliai, automatiškai“, – sako jis.

Antradienį vykusias rungtynes su Sakartvelo ekipa D. Motiejūnas stebėjo nuo suoliuko. Tokias laisvas dienas D. Motiejūnas teigia išnaudojantis savęs tobulinimui, atsistatymui bei kūno paruošimui ilgesniam maratonui, kadangi po tokių dienų galiausiai visuomet ateina ir pastarasis.

„Treneris norėjo išsibandyti kitus žaidėjus, pasibandyti kitokias taktikas, o man davė laisvą. Tikrai nieko blogo tame nematau. Sirgau už komandą, ją palaikiau. Paakcentuosiu, kad pergalė man yra svarbiausia, o jeigu ji pasiekiama man pačiam nesant krepšinio aikštelėje, aš džiaugiuosi taip pat, lyg ir pats ten būčiau buvęs. Esu komandos dalis, džiaugiuosi už vyrus ir stengiuosi juos palaikyti kiekvienoje situacijoje“, – sako krepšininkas.

Šio vakaro rungtynės prieš Suomijos ekipą rinktinei taps pirmosiomis išvykoje. Tačiau tai, kad arenoje suomių sirgaliai sudarys didžiąją daugumą, D. Motiejūnas laiko geru testu.

„Suomijoje žaisti jau teko ne kartą, todėl žinau, kad tai – šalis, kuri taip pat mėgsta krepšinį, o ypač dabar, kai turi keletą aukščiausio lygio žaidėjų. Jie myli krepšinį, turi savo palaikymą, todėl tikrai nebus lengva. Tačiau bus įdomu pasižiūrėti, kaip mes atrodysime priešiškų fanų apsuptyje. Ir vėliau žaisime išvykoje, todėl reikia prie to pratintis“, – sako jis.

D. Motiejūnas tikina, kad žaidžiant išvykoje ir pačiam ne kartą yra tekę perdegti, todėl šių rungtynių metu kartu su kitais vyresniais žaidėjais jis sau kels ir kitą uždavinį.


„Manau, kad šioje vietoje, ant mūsų, vyresnių žaidėjų, krenta didžiulė atsakomybė nuo pat pradžių jaunesnius žaidėjus pastumti tinkama psichologine linkme bei parodyti, ką daryti, kai žaidimas nesiklijuoja, bet vis tiek turėtų eiti mūsų naudai“, – mintimis dalijasi D. Motiejūnas.

Alfa.lt

Video rekomendacijos: