Kiek uždirba Lietuvos rinktinės 12-tukas?

Kiek uždirba Lietuvos rinktinės 12-tukas?

LKF nuotr.

Lietuvos rinktinė toliau tęsia pasiruošimą pasaulio čempionatui, kuris startuos rugpjūčio 25 d.



Tuo metu Krepsiniozinios.lt pristato visų dvylikos Lietuvos rinktinės narių atlyginimus ir jų rinkos kainą.

Verta paminėti, kad krepšininkai už žaidimą Lietuvos rinktinėje pinigų negauna. Jie pinigus uždirba klubiniame sezone, kuris trunka apie 10 mėnesių.

Rinktinėje turime vieną NBA atstovą - Naujojo Orleano „Pelicans“ vidurio puolėją Joną Valančiūną. Jo atlyginimas yra pateikiamas viešai ir skaičiuojamas kiek kitaip nei Europoje rungtyniaujančių krepšininkų.


Praėjusį sezoną J. Valančiūnas uždirbo 14,7 mln. JAV dolerių.

Mindaugas Kuzminskas. Praėjusį sezoną Kuzė žaidė Izmiro „Pinar Karšiayka“ komandoje ir gavo apie 250 tūkst. eurų. Kitą sezoną puolėjas vilkės Atėnų AEK marškinėlius.

Ignas Brazdeikis. Kauno „Žalgiryje“ praėjusį sezoną debiutavęs puolėjas buvo vienas komandos lyderių. Jis savo sąskaitą papildė apie 650 tūkst. eurų.

Rokas Jokubaitis. Pagrindinis Lietuvos rinktinės įžaidėjas kitą sezoną ir toliau žais „Barcelonos“ komandoje. Mūsiškis praėjusį sezoną uždirbo apie 300 tūkst. eurų.


Margiris Normantas. Vilniaus „Ryto“ kapitonas ir kitą sezoną žais sostinėje. Praėjusį sezoną krepšininkas gavo 100 tūkst. eurų.

Tadas Sedekerskis. Vitorijos „Baskonia“ sistemos auklėtinis praėjusį sezoną žaidė naudingai bei uždirbo apie 350 tūkst. eurų.

Gabrielius Maldūnas. Nuo 2019 metų Panevėžio „Lietkabelio“ marškinėlius vilkintis aukštaugis praėjusį sezoną savo piniginę papildė apie 50 tūkst. eurų.

Donatas Motiejūnas. „Monaco“ komandos aukštaūgis planavo grįžti į „Žalgirį“, tačiau galiausiai liko Monake. Praėjusį sezoną jis gavo 600 tūkst. eurų.


Eimantas Bendžius. Pastaruosius du sezonus Sasario „Dinamo“ komandoje rungtyniavęs snaiperis praėjusį sezoną susižėrė apie 200 tūkst. eurų.

Vaidas Kariniauskas. Praėjusį sezoną 29 metų gynėjas pradėjo Bambergo „Brose“ ekipoje, o gruodį išvyko į Rumuniją, kur apsivilko Bukarešto „Rapid“ klubo marškinėlius. Kitą sezoną lietuvis rungtyniaus Mažeikių „M Basket“ komandoje. Iš viso praėjusį sezoną krepšininkas gavo apie 80 tūkst. eurų.

Tomas Dimša. „Žalgirio“ ekipos gynėjas šią vasarą pratęsė sutartį pagal formulę „2+1“. Praėjusį sezoną atletas uždirbo apie 250 tūkst. eurų.


Deividas Sirvydis. Tris metus NBA aplinkoje praleidęs puolėjas kitą sezoną žais Panevėžio „Lietkabelio“ klube. Praėjusį sezoną jis gavo 508 tūkst. JAV dolerių.

Tuo metu rinktinės ir Kauno „Žalgirio“ vyr. treneris Kazys Maksvytis praėjusį sezoną uždirbo apie 250 tūkst. eurų. Tiesa, po sėkmingo sezono K. Maksvyčio vertė itin padidėjo. Dabar strategas yra vertas 400 tūkst. eurų per sezoną.

Visa rinktinės vertė: 16 mln. 810 tūkst. eurų.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: