G. Herbertas: „Komandoje žaidžia neįtikėtini žaidėjai, bet pirmiausia mes buvome komanda“

G. Herbertas: „Komandoje žaidžia neįtikėtini žaidėjai, bet pirmiausia mes buvome komanda“

Pasaulio taurėje paaiškėjo naujieji čempionai – pergalės šokį atliko Vokietijos krepšininkai. Jie sekmadienį finale Maniloje 83:77 (23:26, 24:21, 22:10, 14:20) nugalėjo Serbijos rinktinę ir pirmą kartą istorijoje tapo pasaulio čempionais.



Po triumfo Vokietijos rinktinės vyr. treneris Gordie Herbertas atskleidė, kad prieš rungtynes sulaukė Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo žinutės.

„Mes pirmiausiai buvome komanda, o ne individualūs talentai. Viskas prasidėjo 2021-aisiais, kai buvau paskirtas treneriu, pirmasis mano darbas buvo pasikalbėti su Dennisu Schroderiu. Kalbėjome 3-4 valandas, tuomet viskas ir prasidėjo. Pajutau jo širdį, atsidavimą, meilę šaliai ir komandos draugams.

Norėčiau atiduoti pagarbą ir visiems Vokietijos krepšininkams, kurie padėjo mums atrankoje į čempionatą. O dabar matome rezultatą. Jausmas yra neįtikėtinas. Kaip ir sakiau, šioje komandoje žaidžia neįtikėtini žaidėjai, bet pirmiausia mes buvome komanda.


Šiandien sulaukiau žinutės iš Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo. Negalėjau patikėti. Tai tik parodo, kad žmonės įvertino tai, ką mes pasiekėme“, – teigė strategas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: