FIBA Čempionų lygos vadovų sprendimo nekantriai laukia ir žaidėjai



FIBA Čempionų lygos sezonas dėl koronaviruso buvo sustabdytas neribotam laikui, o lygos vadovai antradienį virtualiame posėdyje apsvarstys įmanomus scenarijus.

Čempionų lygos turnyras nutrūko aštuntfinalio eigoje. Šešios ketvirtfinalio komandos yra aiškios, tuo tarpu poroje tarp Tenerifės "Iberostar" bei Ostendės "Filou" ir Dižono JDA bei Žemutinio Naugardo "Nižnij Novgorod" serijos rezultatai vis dar lygūs - 1:1.

Kol kas lieka neaišku kokiais būdais taptų įmanoma užbaigti šį sezoną sportiniu keliu, nes daugelio Europos šalių čempionatai nutraukti, o klubų žaidėjai išvykę į savo tėvynes.

Vienareikšmiško sprendimo neranda ir FIBA Čempionų lygos žaidėjai, kurių teigimu prarastas sezonas yra labai nemalonus, tačiau šiuo metu reikia susitelkti į pasaulinę sveikatą.



Vienas Jeruzalės "Hapoel", kuri jau turi savo vietą ketvirtfinalyje, lyderių Johnas Hollandas neslėpė apmaudo dėl susiklosčiusios situacijos, bet tuo pat metu pabrėžė, kad šis sezonas dar kartą priminė, kad gyvenime yra svarbesnių dalykų nei krepšinis.

"Jaučiuosi nusivylęs, kad asmeniškai nuoširdžiai tikėjau, kad galime laimėti šį FIBA Čempionų lygos sezoną. Profesionalaus krepšininko karjeroje kiekvienas sezonas yra labai brangus, kadangi profesionaliai žaidžiame ribotą laiką. Vis dėlto šie metai mums visiems priminė, kad gyvenime yra kur kas didesnių dalykų nei krepšinis", - kalbėjo 198 cm ūgio puolėjas.

Galimybėmis atnaujinti šį sezoną labai abejojo ir kiti lygos krepšininkai.

Atėnų AEK žaidėjo Chario Giannopoulo teigimu toks scenarijus yra mažai realistinis.

"Tikrai norėčiau, kad būtų saugu pratęsti šį sezoną ir pakovoti dėl titulo, tačiau atsižvelgdamas į dabartinę situaciją, manau, kad tai labai sunkiai tikėtina išeitis", - sakė graikas.

Dar griežtesnę poziciją dėl turnyro atnaujinimo išreiškė Sauliaus Kulviečio bendraklubis Dižono JDA klube Richardas Solomonas.

Amerikietis teigė, kad šiuo metu reikia vadovautis pasaulio sveikatos organizacijos nurodymais ir vieningai imtis griežtų priemonių, kad virusas kuo greičiau būtų užkardytas.


"Nematau galimybės, kad turnyras tęstųsi šį pavasarį. Saugumas privalo būti pirmoje vietoje. Maža to, daugelis krepšininkų šiuo metu net neturi galimybės lankytis sporto klubuose ar kitose salėse, kur būtų galima palaikyti sportinę formą. Taigi, manau, kad sprendimas pratęsti turnyrą būtų neadekvatus", - kalbėjo 27-erių metų puolėjas.












Eurobasket.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: